Incendi forestal
Societat 22/07/2012

La Unitat Militar d'Emergències mobilitza 300 efectius per a l'extinció de l'incendi de la Jonquera

El ministeri de l'Interior ha enviat a l'Alt Empordà diversos mitjans terrestres i aeris

Efe
1 min

MadridLa Unitat Militar d'Emergències (UME) ha enviat 150 efectius i material mòbil divers per col·laborar en l'extinció de l'incendi forestal de la Jonquera, on està previst que arribin aquest diumenge a la nit. Dilluns al matí aquestes unitats seran reforçades per un altre grup similar, segons fonts del cos.

El director general de Protecció Civil i Emergències del ministeri de l'Interior, Juan Díaz Cruz, està coordinant l'enviament de mitjans de l'administració central per donar suport a la Generalitat, a petició d'aquesta. L'executiu espanyol ha traslladat dos avions Canadair i un helicòpter KAMOV amb la màxima capacitat, i ha mobilitat forces de la UME, que estaven preparades abans de la petició d'intervenció per part del Govern, segons indica el ministeri en un comunicat.

Aquesta nota cita un equip de reconeixement, una secció militar de Saragossa i diversos vehicles ja enviats a la zona, a més de posar a dispocisió de la Generalitat mitjans aeris de la UME. Al seu torn, fonts d'aquesta unitat han indicat que els efectius procedeixen del batalló IV de Saragossa i el III de València, que es desplacen a la zona amb material pesant, sis vehicles i divuit autobombes, als quals aquest dilluns al matí se sumaran 150 militars més de reforç i relleu.

Díaz Cruz es manté en contacte amb la delegació del govern espanyol a Catalunya i el subscretari del ministeri per mantenir informat permanentment el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que es troba a Xipre per assistir a una reunió de la UE.

En cas necessari, explica el ministeri de l'Interior, es podrien sol·licitar mitjans internacionals, en aquest cas de França, que ja treballa en un foc iniciat a l'altre costat de la frontera, al municipi del Pertús.

stats