EDUCACIÓ
Societat 04/01/2011

Un directiu de la Universitat Ramon Llull, nou secretari de Polítiques Educatives

ICV i el director d'UnescoCAT veuen "preocupant" que "els gestors de l'escola privada siguin ara els patrons de l'escola pública"

Isaac Salvatierra
2 min
Lluís Font

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El Govern ha nomenat com a nou secretari de Polítiques Educatives Lluís Font, director general de la Fundació Blanquerna i membre del consell executiu de la Universitat Ramon Llull. Font (Barcelona, 1958) és llicenciat en Filosofia i Lletres i doctor en Ciències de l’Educació per la Universitat Autònoma de Barcelona. És professor titular de la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Ramon Llull.

Segons destaca la conselleria d'Ensenyament en un comunicat, Font “ha desenvolupat la seva principal línia de recerca al voltant del Personalisme d’Emmanuel Mounier, la seva influència a Catalunya i els principals reptes de l’educació d’avui, temes al voltant dels quals ha escrit diversos articles i textos”.

Primeres crítiques

“Els nomenaments que hem vist fins ara ens fan preveure un increment dels concerts educatius”, diu Miquel Àngel Essomba, director del centre Unesco de Catalunya. “No ens estranyarà que en els propers mesos sentim que en qualsevol barri una escola pública tanca dues aules i la concertada en guanya dues”. Essomba troba que el nomenament és “adequat” per desenvolupar la llei d'educació –amb la qual es mostra crític– i afegeix que s'ajusta “a la voluntat del nou Govern de primar la llibertat d'ensenyament davant el dret a l'educació”.

Dolors Camats, d'ICV –partit que també es va oposar a la llei d'educació– troba “preocupant” que “els gestors de l'escola privada siguin ara els patrons de l'escola pública”. La portaveu ecosocialista al Parlament recorda: “El departament d'Ensenyament no regula només el sistema educatiu, és el titular de l'escola pública”. Camats troba "curiós" que si la LEC havia de donar “estabilitat” al sistema educatiu, les primeres decisions de la nova titular, Irene Rigau, hagin estat “reobrir el calendari escolar” i "canviar el nom a la conselleria". Amb el canvi de Govern, el departament d'Educació ha tornat a dir-se departament d'Ensenyament, com en l'era Pujol. En relació al canvi de nom, Miquel Àngel Essomba hi veu un rerefons important. “Ensenyen les escoles, eduquen els pares i les escoles”, remarca.

stats