SOCIETAT
Societat 13/04/2012

Urdangarin va oferir projectes a la conselleria de Salut després de deixar Nóos, segons 'El Periódico'

Marina Geli, titular del departament en aquells moments, assegura a RAC1 que no sap si el duc de Palma li va proposar negocis abans que el rei li fes deixar Nóos o després, per "la poca importància" d'aquella trobada

Ara
1 min

BarcelonaL'exconsellera de Salut Marina Geli va admetre aquest dijous davant el fiscal anticorrupció Pedro Horrach que el 2007 es va reunir amb Iñaki Urdangarin per parlar de diversos projectes de l'Institut Nóos que finalment no van prosperar, segons publica 'El Periódico'. Geli va comparèixer en qualitat de testimoni. La seva declaració avala la tesi que el duc de Palma no es va desvincular de Nóos el 2006. La policia ja va detectar irregularitats en un conveni de Nóos amb el departament de Salut de Geli l'any 2005.

Entrevistada a 'El món a RAC1' aquest divendres, Geli ha explicat que no sap si aquesta reunió amb el gendre del rei va ser el 2006 o el 2007, per la "poca importància" que hi va donar el departament de Salut. Tot i això, assegura que estan intentant aconseguir la data.

Sobre les relacions de Salut amb Nóos, ha explicat que va tenir dos moments rellevants: una primera trobada –al 2005–, en què el departament va pagar 35 mil euros a Nóos perquè un doctor que hi estava vinculat redactés un pla director. En un segon moment, Urdangarin va visitar de nou la conselleria per oferir a Geli "organitzar un gran esdeveniment centrat en l'esport i la salut amb seminaris i esportistes d'elit", al qual la consellera socialista es va negar perquè diu que no entrava en les seves "prioritats".

Geli ha negat, durant l'entrevista, que en cap cas filtrés "informació privilegiada a Urdangarin", que sempre es va presentar com a responsable de Nóos i "no com a membre de la casa reial".

stats