Societat
Societat 28/07/2012

Sóc VIH positiu... i la vida continua

Washington, on un 2,7% de la població té el VIH, va tancar ahir la XIX conferència internacional de la sida. El fotògraf Pepo Subiranas ha mirat més enllà de les xifres per mostrar la vida de 3 seropositius.

Núria Ferragutcasas
1 min
"Lives in 16K+"/ Pepo Subiranas

WASHINGTONMés de 14.400 persones amb el virus de la immunodeficiència humana (VIH) viuen a Washington, és a dir, un 2,7% de la població. Aquest percentatge és un dels més alts dels Estats Units. El 2010, 207 persones van morir de la sida a la capital del país, 477 seropositius van desenvolupar la malaltia i 835 persones van contraure la infecció.

"Sempre llegia molts números i percentatges però era complicat posar cara a la gent que pateix aquesta malaltia", explica el fotògraf català Pepo Subiranas, que va arribar a Washington al setembre de 2010 i va decidir retratar durant més de cinc mesos les vides de persones amb VIH. "No va ser gens fàcil trobar gent disposada a deixar-se fotografiar", recorda el fotògraf nascut a Manlleu. La discriminació social i l’estigmatització de les persones que viuen amb VIH/sida és encara molt gran en la majoria de països. Finalment, després de mesos de recerca, Mayra, Geno i Jacob van obrir-li les portes de casa seva i de la seva lluita personal contra la sida.

Ho podeu llegir a l'Ara Premium

stats