Societat 10/02/2012

La policia deté a València Luka Bojovic, autor de l'assassinat del primer ministre serbi Zoran Djindjic

Bojovic té pendents diverses condemnes a Sèrbia per assassinat, tràfic d'éssers humans, drogues i armes i delictes de prostitució

Acn
2 min
Sinisa Petric, Luka Bojovic i Vladimir Milisavljevic / ACN

ValènciaAgents de la policia espanyola han detingut aquest dijous a València Luka Bojovic, acusat de l'assassinat del primer ministre serbi Zoran Djindjic. El delinqüent ha sigut detingut en un cèntric restaurant de la ciutat acompanyat del considerat el seu lloctinent, Vladímir Milisavljevic, executor material de l'assassinat. Els agents també han arrestat Sinisa Petric, àlies Baku, un dels seus sicaris o assassins a sou del grup, imputat per homicidi dolós i fugat d'una presó sèrbia. Bojovic és el cap del grup paramilitar Els Tigres d'Arkan, –coneguts per la seva crueltat durant les guerres dels Balcans, que va derivar posteriorment en la màfia sèrbia Clan Zemun.

A Luka Bojovic li consten diverses condemnes al seu país per delictes d'assassinat, tràfic d'éssers humans, drogues i armes, i delictes de prostitució. La policia ha informat que amb aquesta detenció es culmina una operació desenvolupada durant més de 20 mesos, en col·laboració amb les autoritats sèrbies i holandeses.

Un dels més buscats

Luka Bojovic, de 39 anys i natural de Belgrad, és el cap del Clan Zemun i, a més, un dels fugitius més buscats per diferents països i la Interpol. Se li suposen més de 20 assassinats a Sèrbia, Holanda i Espanya.

Està sent investigat a Suïssa, Romania, Holanda, Estats Units i Espanya per diversos atracaments i tràfic de drogues. Actualment té en vigor una ordre de cerca i detenció per a la seva extradició, dictada per Holanda, per delictes d'assassinat i blanqueig de capitals, i una altra ordre internacional de detenció emesa per Sèrbia per l'assassinat del seu primer ministre el 2003.

Aquest dijous a la tarda, en un cèntric restaurant de València, es reunien el cap de Clan Zemun, el seu lloctinent Milisavljevic i un dels assassins a sou del grup, Petric. La policia ha arrestat les tres persones en aquell mateix moment.

stats