ENSENYAMENT
Societat 14/05/2012

València vol més valencià a l'escola

Salva Almenar
1 min

VALÈNCIALes Trobades d'Escoles en Valencià van fer parada ahir a València per commemorar el 25è aniversari des que aquesta festa reivindicativa per la llengua se celebra a la capital del Túria. Durant tota la jornada unes 60.000 persones van participar en els tallers i les activitats programades per Escola Valenciana al passeig de l'Albereda. Però no només la comunitat educativa sinó també els representants de tots els partits polítics, a excepció del Partit Popular, van participar en aquesta jornada en favor del valencià i van donar-hi suport.

Al tradicional lema "Sí al valencià" aquest any s'hi va sumar l'igualment actual "No a les retallades", que acompanya totes les accions del sector educatiu des que al mes de gener la Generalitat Valenciana va anunciar unes mesures d'estalvi que preveuen, entre altres qüestions, la reducció de les retribucions salarials.

Els convocants, en el balanç posterior a les mobilitzacions, es van felicitar per l'èxit de la jornada alhora que esperen que la força exhibida enguany a València serveixi perquè "els governants entenguin que la ciutadania valenciana vol més valencià a l'escola i al carrer, més valencià per aconseguir un sistema educatiu plurilingüe real i més valencià perquè el xiquets i les xiquetes, els valencians i les valencianes del futur, tinguin més oportunitats".

stats