SANITAT
Societat 25/10/2011

L'Hospital Vall d'Hebron minimitzarà els tancaments parcials del desembre

El centre permetrà que els professionals que vulguin treballar els dies 9, 27 i 30 de desembre ho puguin fer. L'hospital revisa la previsió després de les protestes d'usuaris i personal registrades divendres passat

Joan Serra
1 min
Protestes a la ronda de Dalt el primer dia de tancament de quiròfans i consultes externes al Vall d'Hebron / ACN

BarcelonaL'Hospital Vall d'Hebron reduirà l'impacte dels tancaments parcials que havia previst d'aquí a finals d'any. Tot i que el proper 31 d'octubre només s'atendran les urgències –les consultes externes i l'activitat quirúrgica programada s'ajornarà–, el Vall d'Hebron ha decidit que els dies 9, 27 i 30 de desembre els metges i el personal sanitari que ho desitgin puguin treballar, sense obligació d'agrupar les festes en aquestes jornades. El canvi aplicat per la direcció es produeix després de les protestes d'usuaris i professionals registrades divendres passat, el primer dia en què l'hospital va funcionar parcialment, seguint les instruccions de l'Institut Català de la Salut (ICS).

La decisió es va prendre ahir al vespre, després de la reunió que van mantenir representants dels barris que envolten el centre hospitalari, juntament amb el gerent de l’hospital, un representant del Consorci de Barcelona i el director assistencial de Vall d’Hebron. "És un gest de bona voluntat", han expressat portaveus del centre hospitalari. En les tres dates de desembre hi haurà menys activitat a Vall d'Hebron, però els metges podran treballar si ho consideren oportú. L'ICS havia estimat que els dies de tancaments parcials en els vuit hospitals de la sanitat pública permetrien un estalvi proper al milió d'euros.

stats