Societat 29/04/2012

Veins i míssils podrien conviure en un bloc de pisos de l'est de Londres durant els Jocs Olímpics

El ministeri de Defensa britànic està estudiant col·locar míssils terra-aire a la teulada d'un edifici on viuen 700 persones. Els veïns tenen por i el ministre assegura que no es convertiran en un objectiu terrorista

Ara
1 min
El periodista Brian Wheelan

BarcelonaUn edifici d'habitatges londinenc on viuen 700 persones podria convertir-se en una base militar durant els Jocs Olímpics de Londres, recull la cadena britànica BBC. El govern britànic vetllarà per a que el nivell de seguretat de la ciutat durant els Jocs Olímpics sigui alt i el ministre de Defensa ha declarat que es podrien instal·lar míssils terra-aire en edificis residencials. Els habitants d'un bloc de pisos de l'est de Londres han rebut un fulletó on se'ls explica que durant els Jocs Olímpics es podrien instal·lar soldats a l'edifici i un sistema defensa aèria al dipòsit d'aigua de l'edifici. El fulletó també comunica als veïns que l'edifici és l'únic adequar¡t de la zona i que els soldats faran una setmana de proves a l'edifici a partir del 2 de maig.

El ministeri encara no ha decidit si col·locarà els míssils, però, en qualsevol cas, ha aclarit que se'n faran càrrec soldats professionals i entrenats per aquesta missió i també ha afirmat que les forces armades i la policia a l'edifici les 24 hores del dia els set dies de la setmana millorarà la seva seguretat i no el convertirà en un objectiu per als terroristes. El periodista Brian Whelan, un dels residents ha explicat que per fer les proves "posaran míssils d'alta velocitat just damunt la teulada del nostre apartament i a la part de darrera de l'edifici posaran una estació militar i de la policia al dipòsit d'aigua durant dos mesos". "Hi haurà –ha afegit– 10 oficials i policies les 24 hores del dia tota la setmana". "Crea molta por. És un gran inconvenient per a tothom", conclou el periodista.

stats