FESTA MAJOR
Societat 18/08/2012

Verdi torna a regnar a Gràcia

Amb uns decorats del Far West, els veïns de Verdi recuperen la primera posició en el rànquing dels carrers guarnits de Gràcia. El carrer Mozart s'ha erigit en la gran revelació i s'endú el segon premi.

Marta Pinzolas
2 min
El Tayyab fent el seu primer pilar de dos a Gràcia.

BARCELONA.L'etern favorit torna a regnar. I és que el carrer Verdi, gràcies a uns enginyosos guarniments que l'han transportat a l'Oest més llunyà, ha recuperat posicions i s'ha endut el primer premi en el tradicional concurs de carrers guarnits de Gràcia. "Ha estat un repte. Ens ha costat molts esforços, però tornem a estar a dalt de tot", deia molt contenta Susana Font, membre de la junta del carrer. Així doncs, Verdi torna a estar entre els cinc primers finalistes, posició que durant deu anys havia mantingut, però que va perdre a l'edició anterior, en què va baixar al sisè lloc del rànquing.

L'altre gran triomfador del concurs ha estat el carrer Mozart, que s'ha endut el segon premi, a més de quatre dels sis premis especials: el premi a la innovació, a la reutilització, al millor sostre i a la millor portada. Tal com va explicar ahir Johansson, president de la junta -majoritàriament formada per estrangers- han fet "molta feina", però l'han fet "per amor a l'art i això és impagable". Es tracta del segon any d'aquesta junta, que ja va començar a l'edició anterior emportant-se el tercer premi. "L'any que ve quedarem primers", bromejava. Els seus guarniments s'han inspirat en una Fira de Freaks, que s'ha omplert de visitants just després de l'entrega de guardons. "Estem molt contents -explicava Natàlia Parra, també de la junta-, perquè hem tingut tot tipus de dificultats, però hem superat totes les barreres".

També es manté entre les posicions finalistes el carrer Fraternitat de Baix, que enguany ha apostat per uns guarniments musicals titulats Ballem? Amb gramoles, ballarines i una representació gràfica de la música han quedat tercers, només dues posicions per sota respecte a l'edició anterior, quan van fer història guanyant per primer cop.

L'altra cara de la moneda

A la cua de la classificació hi han quedat els veïns del carrer Camprodon, que no han pogut millorar la posició de l'any anterior. Han tornat a quedar últims. Però estan satisfets d'haver recuperat aquesta tradició, que els veïns havien abandonat. Guarnir els carrers és un dels costums més tradicionals i especials de la festa major de Gràcia que, en paraules de Ricard Estruch, president de la Fundació de la Festa Major del barri, "té com a secret la constància, la disciplina i la germanor".

stats