Ciència
Societat 08/09/2011

Viatjar pel sistema solar ja és possible a través d'una nova aplicació web de la Nasa

Els usuaris poden experimentar missions en temps real, però l'aplicació també els permet viatjar al passat i al futur, mitjançant les dades de la Nasa que es remunten al 1950 i es projecten fins al 2050. Els gràfics i la ubicació dels planetes i altres elements de l'espai es basen en dades reals de les missions efectuades per la Nasa

Redacció
1 min
Interfície de l'aplicació 'Eyes in the Solar System', que permet explorat el Sistema Solar

BarcelonaLa Nasa ha llançat una aplicació web interactiva que permet a l'usuari viatjar pel Sistema Solar. Eyes in the Solar System (Els ulls en el Sistema Solar), combina la tecnologia dels videojocs i les dades de la Nasa per crear un entorn en què l'usuari explora el cos a bord d'una nau espacial. Els gràfics que apareixen a la pantalla, la informació d'ubicació dels planetes i les maniobres de les naus espacials es basen en dades reals de les missions efectuades per la Nasa.

En un clar compromís de la Nasa per fer més accessible la ciència, l'entorn virtual recrea els planetes, asteroides, cometes i naus espacials que circulen a través del Sistema Solar. La interfície preveu l'ús del teclat i el ratolí de l'ordinador per tal que els usuaris naveguin per l'espai i n'explorin tots els racons.

Els usuaris poden experimentar missions en temps real, però l'aplicació també els permet viatjar al passat i al futur, mitjançant les dades de la Nasa que es remunten al 1950 i es projecten fins al 2050.

L'aplicació és de descàrrega gratuïta i s'executa en el mateix navegador web.

stats