Societat 05/12/2011

Viena ha estat la millor ciutat on viure-hi el 2011

La llista editada per Mercer Consulting l'ha escollit entre més de 200 ciutats per la seva seguretat i pel seu transport públic, entre d'altres raons

Ara
2 min
Viena

BarcelonaLa capital d'Àustria, Viena, és ja oficialment el millor lloc del món on passar-hi els nostres dies, segons els esdeveniments del 2011. El rànquing anual de Mercer Consulting sobre la qualitat de vida ha conclòs que aquesta ciutat és el lloc on més bé s'hi ha viscut durant l'any 2011.

Les excel·lents infraestructures de Viena, els seus carrers segurs i un bon servei de salut pública l'han ajudat a encapçalar la llista. La ciutat, amb els seus edificis adornats, parcs públics i una xarxa de bicicletes àmplia, recentment ha reduït el cost del seu bitllet anual de transport públic a només 1 euro al dia. A més, només té 1,7 milions d'habitants, i la criminalitat és molt baixa.

No obstant això, arribar fins al capdamunt de la llista no li ha sigut fàcil, ja que hi han participat més de 200 ciutats. El grup Mercer ha advertit que "no són immunes a qualsevol disminució dels nivells de vida si aquesta crisi econòmica persisteix", en referència a les possibilitats que la crisi pugui afectar les qualificacions obtingudes en aquesta edició.

Els disturbis polítics i econòmics a l'Àfrica i el Pròxim Orient han empès d'altres boniques ciutats d'aquestes zones cap avall en la llista. Per exemple, l'estudi esmenta ciutats de països com Líbia, Egipte i Iemen. D'altra banda, les ciutats d'Àsia i Austràlia, com Singapur o Melbourne, s'han beneficiat de l'estabilitat política i el creixement sòlid.

Zuric, Munic, Düsseldorf, Frankfurt, Ginebra i Berna també es col·loquen en el top 10, mentre que Bagdad és a l'última posició. L'única ciutat nord-americana de les 10 primeres és Vancouver, a Canadà, que ocupa el cinquè lloc. Podeu llegir la llista sencera aquí.

stats