Societat 07/09/2012

Els alcaldes de Vila-seca i de Salou creuen que Barcelona World és ''una gran notícia'' per al territori i per a Catalunya

El nom de la capital catalana en el projecte tarragoní ''no molesta'' perquè és una marca que ''suma''

Acn
2 min

BarcelonaL'alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i l'alcalde de Salou, Pere Granados, han mostrat ''satisfacció'' per la ''molt bona notícia'' que suposa l'acord entre Veremonte i 'la Caixa' de construir el macroprojecte lúdic i turístic Barcelona World en uns terrenys al costat del parc Port Aventura. La dimensió de la inversió, d'uns 4.750 milions, i la creació de 20.000 llocs de treball directes i una xifra similar d'indirectes, fan d'aquest projecte el més important d'Europa.

En relació amb la utilització del nom de Barcelona en la marca del projecte, tot i que es construeix a Tarragona, ''no molesta'' al alcalde de Salou perquè Barcelona és una marca que ''suma''. Josep Poblet, alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona, ha dit que ''tantes bones notícies és un motiu de goig'' per la feina feta en els últims 23 anys per fer del territori un referent turístic de Catalunya i del sud d'Europa.

Poblet ha recordat que amb la construcció de Barcelona World es dóna us al 60% dels terrenys i del projecte que inicialment formava part de Port Aventura.

L'estacionalitat es trenca

El president de la Diputació ha afirmat que el projecte de Barcelona World serà fonamental per trencar l'estacionalitat que fa anys es vol superar per part dels operadors turístics de la Costa Daurada i de les entitats polítiques del territori. Gràcies aquesta iniciativa de sis hotels turístics de cinc estrelles, més tot el conjunt d'instal·lacions complementàries, consolidarà una temporada turística que anirà de l'1 de gener fins el 31 de desembre, ha explicat Poblet.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, també s'ha referit a l'anunci de l'acord Barcelona World com una ''gran notícia'' i que suposa per les comarques de Tarragona construir el complex turístic més important del sud d'Europa i del Mediterrani.

En relació amb l'ús de la denominació Barcelona per la identificació del projecte quan aquesta inversió es fa a Tarragona, Granados no hi veu problema i recorda que el projecte de Les Vegas Sands es deia Eurovegas i Barcelona ''no té res a veure'' amb la ciutat nord-americana.

Granados ha afegit que ''no em molesta'' el nom de Barcelona perquè tant Salou com la Costa Daurada tenen una marca pròpia i l'ús de Barcelona ''suma'' perquè la capital catalana ''és una marca molt potent''.

Molts llocs de treball

Pere Granados també s'ha referit a la notícia de la creació de 20.000 llocs de treball directes i uns altres 20.000 més d'indirectes. En relació amb aquesta oferta de treball, Granados ha dit que les autoritats polítiques del territori ''treballaran'' el màxim perquè la majoria d'aquest llocs de treball siguin per persones de les comarques, tot i que es tracta ''de molts llocs de treball''.

stats