Societat
Societat 02/10/2011

Les acrobàcies aèries de la Festa del Cel atrauen 420.000 persones a les platges de Barcelona

La celebració que clou el programa de la Mercè coincideix amb el centenari del primer vol realitzat per una dona

Acn
2 min

BarcelonaLa 20a edició de la Festa al Cel de Barcelona ha aplegat aquest diumenge més de 420.000 persones que, segons dades de l'Ajuntament i desafiant la calor, han omplert les platges de la Mar Bella i la Nova Mar Bella per seguir l'espectacle d'acrobàcies aèries. L'edició d'enguany, que coincideix amb el centenari del primer vol pilotat per una dona a la capital catalana, ha comptat amb desenes d'exhibicions acrobàtiques, una mostra d'entitats del sector, i una volada conjunta de més de 5.000 estels, entre d'altres activitats.

El dispositiu especial de mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, que ha reforçat el transport públic i ha tancat algunes sortides de la Ronda Litoral, ha evitat el caos circulatori, segons fonts municipals que han assegurat que la majoria d'assistents s'han desplaçat amb transport públic.

Qualsevol lloc ha estat bo per seguir un espectacle que ha durat prop de quatre hores, i que ha comptat amb una vintena d'exhibicions d'especialistes de set països europeus. Entre els més destacats, el 'Breitling Jet Team', la patrulla civil de reactors més gran del món, o la patrulla paracaigudista de l'exèrcit de l'aire espanyol.

També hi ha participat la pilot russa Svetlana Kapanina, considerada per la federació Aeronàutica Internacional com la millor del segle i sis vegades campiona del món.

La Festa al Cel ha tingut també una mostra d'entitats al Moll de la Marina. Aquesta iniciativa vol apropar als ciutadans un sector estratègic, moltes vegades desconegut, i amb moltes sortides professionals. De fet, algunes empreses representades a la mostra, com BAIE (Barcelona & Space Association) ha recollit el currículum de totes aquelles persones interessades en desenvolupar una activitat professional vinculada al món de l'aeronàutica.

El punt i final a la Festa al Cel de Barcelona l'ha posat una volada conjunta de més de 5.000 estels, fent així protagonistes els assistents.

stats