ESTRENA DE LA SETMANA
Societat 14/01/2011

David Michôd: "Volia fer una pel·lícula de gàngsters totalment diferent de les altres"

Cineasta Originari de Sydney, va estudiar cinema a Melbourne, on va començar a dirigir curtmetratges i a escriure guions per a altres realitzadors de la seva generació.

Xavi Serra
2 min
Michôd al novembre al festival de Gijón 2010.

Animal kingdom és una pel·lícula de gàngsters que no ho sembla.

Intencionadament. Sempre havia volgut fer una pel·lícula de gàngsters, però ja n'hem vist tantes que volia que la meva fos totalment diferent de les altres. Volia que l'espectador la reconegués com una cinta de gàngsters, però també que la trobés amenaçadora, perillosa, tot percebent la violència que bombolleja sota la superfície del film.

Però en algun moment pot recordar Un dels nostres , d'Scorsese.

Sí, totes dues exploren un món criminal a través dels ulls d'un jove que s'està fent adult. Però Un dels nostres , que és una obra mestra, és més lleugera i enèrgica i Animal kingdom és una pel·lícula de gàngsters que a estones sembla una de terror.

El personatge que interpreta Jacki Weaver està escrit amb una ambigüitat fascinant.

Ella interpreta el paper d'una dona a qui simplement li encanta estar a prop dels seus fills. No crec que sigui dolenta, tan sols que és capaç de prendre decisions molt fredament quan cal.

Als teus guions sempre hi surten nois abandonats d'alguna manera per la seva família. Per què?

No sé ben bé quina n'és la raó. Vaig tenir una infància normal i feliç, però aquests nois perduts i confusos apareixen una vegada i una altra a les meves històries. M'ho hauré de fer mirar.

Vas estar gairebé nou anys preparant aquesta pel·lícula, oi?

Sí. Vaig començar a escriure el guió tot just acabar l'escola de cinema i no tenia ni idea del que feia. Vaig haver d'ensenyar-me a fer-ho bé escrivint durant anys guions per a altres directors i tornant de tant en tant a Animal kingdom . Va ser un procés llarg i difícil, però absolutament necessari.

stats