Universitats
Societat 07/06/2012

Wert deixa en mans de les autonomies el càlcul dels costos dels estudis universitaris

Serà el govern català qui decidirà com quantifica el 25% dels costos que pagaran els alumnes a partir del curs que ve

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEl ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha explicat avui, en la roda de premsa posterior a la seva reunió amb els rectors de les universitats de tot l'Estat, que és competència de cada comunitat autònoma establir el mètode de càlcul dels costos dels estudis universitaris sobre el qual caldrà aplicar el màxim permès per l'Estat del 25% per establir les noves taxes universitàries el proper curs.

Després que els rectors posessin sobre la taula la dificultat de calcular aquest 25% per la falta d'un sistema unificat per calcular els costos per plaça de les carreres universitàries, Wert ha advertit que aquest mètode unificat per a tot l'Estat no podrà establir-se abans de 2015. Mentrestant, "el decret deixa clar que és competència de cada comunitat autònoma establir-ho".

Aquest aclariment arriba després que les universitats catalanes presentessin ahir un estudi que assegurava que l'estudiant català ja paga avui un 21% dels costos i no el 15% que diu el Govern.

El secretari d'Universitats de la Generalitat, Antoni Castellà, fa aquest càlcul a través de comptar quina és la proporció que representa l'aportació de l'estudiant respecte de l'aportació pública i insisteix que avui l'alumne universitari paga un 15%, de forma que l'increment del curs vinent fins al 25% suposarà una pujada del 66%.

stats