Societat 24/08/2012

Wert canviarà la llei per garantir l'ajut a la segregada

S.s.
2 min
L'Escola Xaloc de L'Hospitalet és un dels 17 centres concertats diferenciats de Catalunya.

BARCELONASi dimecres ja va apuntar que calia un "debat" en profunditat per definir si l'escola que separa nens i nenes és discriminatòria o no, ahir el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ja va dir clarament que farà servir la seva reforma de la llei orgànica d'educació (LOE) per legalitzar el concert per als centres que segreguen per sexe.

L'anunci va arribar després de dues sentències del Tribunal Suprem a Andalusia i Cantàbria que ordenen la retirada dels concerts a les escoles diferenciades d'aquestes comunitats acollint-se a l'article de la LOE que prohibeix la discriminació per raó de sexe en l'admissió d'alumnes als centres del sistema públic. El ministre vol ara canviar la llei perquè especifiqui que aquest tipus d'ensenyament no suposa discriminació si es dóna, diu, amb "determinades condicions". "Potser una clarificació del marc legislatiu en què es resolgui aquesta qüestió ajudi o doni lloc a resolucions judicials en un altre sentit", va apuntar el ministre.

A Catalunya, la Federació de Pares i Mares d'Alumnes de l'Escola Lliure (Fapel), que representa les famílies de les escoles privades i concertades, va criticar també les sentències del Suprem en considerar que "ataquen la llibertat dels pares per decidir" l'escola on volen portar els seus fills. La Fapel va remarcar que "a Catalunya fa més de vint anys que aquest tipus d'escoles estan finançades amb fons públics i formen part del que la llei d'educació de Catalunya (LEC) ha consagrat com a servei d'educació de Catalunya, prestant-lo legalment, legítimament i amb qualitat".

El PSC admet el seu "error"

Per la seva banda, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, va admetre ahir que el seu partit va cometre un "error" quan l'any 2010 des del Govern va prorrogar els concerts a les escoles diferenciades. "En l'època del tripartit es van fer algunes coses malament i el resultat és que els ciutadans no van tornar a atorgar-nos la confiança", va dir.

stats