Societat 05/07/2013

Trias: "Hi ha gent que es posa nerviosa perquè posem la senyera a la porta del Born, tenen una malaltia"

L'alcalde defensa a RAC1 que s'hissi una bandera catalana al nou centre cultural remodelat

Clàudia Dinarès
2 min
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, en la presentació d'ahir.

Barcelona P { margin-bottom: 0.21cm; } L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha defensat amb contundència el projecte de remodelació de la zona del Born aquest divendres en una entrevista al programa 'El món a RAC1'. Trias ha anunciat que la commemoració del 1714 que se celebrarà a la ciutat a partir del proper 11 de setembre es tractarà d'una celebració "objectiva" per commemorar la destrucció i el ressorgiment de la ciutat de Barcelona. L'alcalde ha defensat la hissada d'una bandera gegant a l'entrada del Born: "Hi ha gent que es posa nerviosa perquè posem la senyera, tenen una malaltia". I ha afegit que "a Madrid posen banderes a tot arreu".

Trias ha aprofitat per anunciar que la inauguració oficial del Born serà el proper dia 9 de setembre i que es tractarà d'una "explosió" tant pel món turístic com pels ciutadans de Barcelona. L'alcalde s'ha defensat de les crítiques d'alguns sectors pel cost de la commemoració del Tricentenari de 1714 i ha dit que troba necessària la celebració.

A l'entrevista, Trias ha aprofitat per tractar altres temes de debat a l'Ajuntament de Barcelona.

"El turisme millora la vida dels barcelonins"

Durant l'entrevista, Xavier Trias ha anunciat que li agradaria participar sobre l'iva que genera el turisme: "perquè els ciutadans de Barcelona han de notar que el que fa el turisme és millorar la seva vida". Ha recalcat la importància econòmica del turisme a la ciutat, que representa el 16% de la riquesa del pais.

“Tothom vol posar terrassa a Barcelona. És can Pistraus”

Respecte la polèmica de les terrasses dels bars de Barcelona, Trias ha dit que des de que es va aplicar la llei antitabac es van multiplicar el nombre de terrasses a la ciutat. L'alcalde ha dit que la regulació variarà segons l'indret de la ciutat ja que “no es pot regular de la mateixa manera una terrassa de Gràcia que una de la plaça Catalunya”.

P { margin-bottom: 0.21cm; } “Obrir els comerços cada diumenge seria una barbaritat”

Per últim, ha parlat també del debat sobre la possible obertura dels comerços de la ciutat els diumenges i festius . Trias ha dit que “seria lògic acordar quins dies s'hauria d'obrir” però ha afegit que “obrir els comerços cada diumenge seria una barbaritat” i que per tant “s'ha de trobar l'equilibri” entre totes les parts involucrades.

stats