Societat 11/05/2012

García Albiol: “Els diners no es poden allargar com un xiclet, atendre els immigrants per qüestions no urgents és una injustícia social”

L'alcalde de Badalona celebra a RAC1 que el govern espanyol deixi de donar la targeta sanitària als sensepapers perquè "no hi ha diners per atendre a tothom"

Ara
1 min
L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol / ACN

BarcelonaL'alcalde de Badalona, el popular Xavier García Albiol, celebra la decisió del govern espanyol de deixar de donar la targeta sanitària als immigrants sensepapers i ha assegurat que, si d'ell depengués, a Badalona els immigrants no la tindrien. La Generalitat ja ha dit que no farà cas de la mesura i que atendrà els immigrants, siguin o no siguin urgències. "El que no pot ser és que una persona que només fa 24 hores que ha arribat al país i està en situació irregular tingui els mateixos drets que una altra que porta dos anys o que els mateixos ciutadans", ha dit Albiol en una entrevista a 'El Món a RAC1'. "Els diners no es poden allargar com un xiclet, atendre immigrants per qüestions no urgents és una injustícia social", ha afegit.

Albiol ha afegit que els centres d'atenció primària de Badalona estan col·lapsats. És per això que creu que les restriccions imposades per Rajoy ajudarien a "ordenar el sistema" que ara mateix "no té diners per atendre a tothom". L'alcalde creu que s'haurien d'atendre els immigrants al metge, "per compromís social", però que després "se'ls ha de passar la factura".

L'alcalde de Salt

També en declaracions a RAC1, l'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, ha criticat que el Govern està aplicant retallades a tots els municipis per igual i creu que "hi ha moltes diferencies entre poblacions". Salt és un dels municipis catalans amb una taxa d'immigració més elevada. L'alcalde ha dit que la regulació de la targeta sanitària és una mesura aïllada i que "s'hauria de començar pel principi". "Si no podem mantenir la població immigrant aquestes persones no haurien d'entrar al país", ha dit Torramadé.

stats