RELIGIÓ
Societat 09/12/2011

El bisbe de Solsona: "M'agradaria que el PP canviés la llei de l'avortament, però dubto que ho faci"

Xavier Novell, el bisbe més jove de l'Estat, fa un any que va assumir la direcció de la diòcesi. Novell defensa que "la unió entre dues persones del mateix gènere no és un matrimoni"

Acn
1 min

SolsonaEl bisbe de Solsona, Xavier Novell, posa en dubte que el nou govern espanyol del PP canviï la llei de l'avortament, tot i admetre que a ell li agradaria. En referència al projecte dels populars de substituir la llei que permet els matrimonis homosexuals per una que parli d'unions civils, Novell ha subratllat que, si això passa, se n'alegrarà perquè "la unió entre dues persones del mateix gènere no és un matrimoni".

Dilluns que ve farà un any que Xavier Novell va ser ordenat bisbe de Solsona, el més jove dels Països Catalans i també de l'Estat. Fent balanç del seu primer any al capdavant de la diòcesi, Novell ha expressat que ha introduït canvis "significatius" com ara l'entrada de vocacions estrangeres o el fet que els rectors puguin suprimir les litúrgies dominicals que no arribin a les dotze persones. La diòcesi de Solsona té una setantena de rectors en actiu, amb una mitjana de 72 anys, que es fan càrrec de 174 esglésies, moltes de les quals són petites.

stats