Investidura de Xavier Trias
Societat 01/07/2011

Trias “treballa per un somni”, com Bruce Springsteen

L'alcalde de Barcelona ha citat en català unes línies de la cançó “Working on a dream”, del penúltim disc del 'Boss', durant el discurs d'investidura. La cançó ja va ser utilitzada pel lehendakari Patxi López en accedir al càrrec. Springsteen va ser nomenat 'Amic de Barcelona' el 2003 per petició del grup municipal de CiU, liderat per Trias

Redacció
1 min

BarcelonaEl ja alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s'ha valgut de les paraules de Bruce Springsteen per expressar el seu “somni” en accedir a l'alcaldia de la ciutat, la fita que ha estat perseguint incansablement els darrers anys de la seva vida política.

En una referència directa a la tornada de la cançó Working on a dream, Trias ha dit durant el discurs d'investidura “Treballo per un somni / encara que a vegades sembli llunyà / treballo per un somni / i sé que algun dia serà meu”. L'alcade de Barcelona ha explicat que un seu nebot li havia fet arribar la lletra de la cançó uns dies enrere i que l'havia trobat adequada per la nova etapa que encetava.

El cantant nord-americà manté vincles estrets amb Barcelona i la cultura catalana des de fa anys. El Boss ha actuat repetides vegades en diversos escenaris barcelonins, des del primer concert el 21 d'abril de 1981 al Palau Municipal d'Esport de Barcelona. Springsteen s'ha proclamat sempre un amant de la cultura del país i en totes les visites a Barcelona ha dedicat unes paraules en català al seu públic. De fet, aquest vincle amb la ciutat es va cenyir encara més el 2003, quan va ser nomenat 'Amic de Barcelona' per petició del grup municipal de CiU, liderat per Trias.

Working on a dream, que dóna nom al penúltim àlbum d'estudi d'Springsteen, també va ser utilitzat pel lehendakari Patxi López en accedir al càrrec, el maig del 2009.

stats