Societat 21/03/2012

L'advocat de la cap de premsa de Matas: "Els diners malversats per Matas són 13.000 euros. Crec que la pena és desproporcionada"

Josep Zaforteza, advocat de Maria Umbert, assegura que haurà de ser el Tribunal Suprem qui digui si la pena de 6 anys per a Matas és justa o "desproporcionada"

Ara
1 min

BarcelonaJosep Zaforteza, advocat de Maria Umbert, cap de premsa del govern de Matas, considera que la pena que s'ha imposat a l'expresident popular de Balears és "desproporcionada" perquè "la responsabilitat civil de la quantitat malversada és només de 13.000 euros". Per aquest motiu, assegura que haurà de ser el Tribunal Suprem qui digui si aquesta pena imposada de 6 anys és merescuda o no. En tot cas, apunta que la pena que haurà de complir a presó espera que sigui "del triple de la [condemna] més elevada" que rebi de part de totes les peces que li queden pendents del cas Palma Arena. Tot i això, el lletrat insisteix que de moltes de les que té pendents no serà jutjat perquè estan "sobresegudes".

Sobre la seva clienta, Maria Umbert, Zaforteza afirma que es va assabentar de tot quan va ser citada a declarar, i que ella no tenia coneixement d'aquestes gestions entre el president i el periodista Antonio Alemany, ja que durant el judici "ha quedat clar que el tema de comunicació el portava personalment Jaume Matas". En relació amb l'expresident, afirma que "no va signar res, però que sí que en va ser inductor", "ara caldrà veure fins a quin punt va ser inductor" de les causes de les quals se l'acusa.

Des del seu punt de vista, el recurs que ha presentat la defensa de Matas podria prosperar al Tribunal Suprem perquè "en la sentència hi ha coses que són discutibles".

stats