Societat 23/08/2011

El Zoo de Barcelona incorpora dues hienes en un any de 'boom' de visitants

El nou equip de govern de la ciutat es reafirma en la negativa del recinte marí i prepara un nou pla estratègic per a la Ciutadella

Maria Ortega
1 min

BarcelonaEl Zoo de Barcelona ja té hienes, dos mascles de set anys que van arribar al recinte de Ciutadella el 10 d'agost i que, després d'un període d'adaptació, ja poden veure els visitants. El Zoo feia més de 25 anys que no tenia exemplars d'aquest animal, com ha recordat avui l'alcaldessa accidental de la ciutat, Sònia Recasens, que ha remarcat que amb aquesta incorporació el Zoo completa el ventall de mamífers carnívors. El grup de treball de Cànids d'EAZA (Associació Europea de Zoos i Aquaris) havia recomanat, de fet, més dedicació a aquesta espècie als zoos que tinguessin les instal·lacions òptimes per fer-ho perquè les hienes havien perdut pel que fa a la seva presència en zoològics.

La incorporació de les dues hienes -que encara no tenen nom i vénen del zoo d'Hongria- arriba en un any de xifres rècord de públic. Fins al juliol han passat pel Zoo de Barcelona prop de 693.00 persones, un 13% més que l'any passat. Es tracta d'unes xifres que no es registraven des de l'any 1997. D'altra banda, Recasens també ha volgut reafirmar la voluntat de l'equip de govern de no apostar pel zoo marí que l'anterior ajuntament havia projectat a la zona Fòrum i concentrar els esforços en el recinte de Ciutadella. A finals d'any, està previst tenir a punt el nou pla estratègic, que resoldrà altres temes, com un nou delfinari.

stats