CIUTATS
Societat 18/01/2011

L'abandonament de gossos a l'àrea metropolitana creix un 43% el 2010

L'any 2010 ha estat un any negre per als centres d'acollida d'animals abandonats. A l'àrea metropolitana es van recollir del carrer 2.904 animals, una xifra d'abandonaments que suposa un augment del 43,58% respecte a l'any 2009

Acn
1 min

MataróD'aquests, prop de 800 van ser retornats a les seves famílies, mentre que al voltant de 1.700 van trobar una nova família, una xifra que també representa un augment, en aquest cas positiu, de l'11% de les adopcions. Tot i això, prop de 400 gats i gossos continuen sense trobar una nova llar. Són dades de la Societat Protectora d'Animals de Mataró (SPAM), que gestiona la recollida d'animals abandonats en 31 municipis del Barcelonès, el Vallès, el Maresme i el Baix Llobregat.

La presidenta de la SPAM, Sílvia Serra, lamenta que l'abandonament de gossos sigui encara un "fet habitual" i denuncia que aquesta circumstància és "vergonyosa" per al país. Serra també alerta que bona part dels animals trobats al carrer l'any passat no estaven abandonats, sinó que simplement es van perdre i no duien cap tipus d'identificació per poder-los retornar als seus propietaris.

D'altra banda, la SPAM valora positivament l'augment de les adopcions en un any marcat per la crisi econòmica. Dels prop de 3.000 animals que van ingressar als centres d'acollida, uns 1.738 animals van trobar una família i 775 van ser retornats als seus propietaris. Del total, 1.192 eren gossos, 522, gats, i 24, animals d'altres espècies.

Segons la protectora, aquestes dades demostren el bon funcionament del centre i evidencien que "és possible dur una gestió totalment proteccionista, en què el sacrifici d'animals es descarta totalment". Dels animals recollits l'any passat, només una petita ventrada de gossos que haurien mort un indigent a Mataró van haver de ser sacrificats per ordre judicial.

stats