SOCIETAT
Societat 07/09/2011

Imputats un conductor i tres ocupants d'un cotxe que van atropellar un jove minusvàlid i van fugir sense socórrer-lo

El noi, que va quedar en estat greu, circulava pel mig de la carretera C-65 amb una cadira de rodes elèctrica

Acn
2 min

GironaEls Mossos d'Esquadra han imputat un conductor i els tres ocupants d'un cotxe que van atropellar un jove minusvàlid i van fugir sense socórrer-lo. El noi, que va quedar en estat greu, circulava pel mig de la carretera C-65 amb una cadira de rodes elèctrica. Tot i que eren quarts de tres de la matinada a la zona hi havia bona visibilitat. El cotxe on viatjaven els quatre imputats va encalçar-lo per darrere i el va fer caure al mig de la calçada. Tot i que els ocupants van baixar del vehicle, quan van adonar-se de la gravetat de les ferides, van intentar fugir sense prestar ajuda al noi. Els mossos els hi han imputat un delicte d'omissió del deure de socors. La víctima va ingressar a l'hospital Trueta.

Els fets van tenir lloc la matinada del 28 d'agost passat pels voltants de les dues de la nit. La víctima, un jove minusvàlid, circulava amb una cadira de rodes elèctrica pel voral de la C-65 a l'alçada de Mas Xirgu, uns metres abans de la incorporació amb l'autopista AP-7.

El jove va voler agafar una de les sortides, però es va equivocar i va començar a circular en contra direcció. Quan se'n va adonar, va girar cua amb la cadira de rodes i va començar a circular, ara en el bon sentit de la marxa, pel mig de la carretera.

Va ser aleshores quan un cotxe el va encalçar per darrere i se'l va emportar. Tot i que era de matinada, a la zona hi havia bona visibilitat. La trompada va ser tan gran que el noi va quedar estès al mig de la C-65 i el cotxe va patir diversos danys.

En un primer moment, el conductor del vehicle i els seus tres acompanyants es van aturar. Però quan van veure la gravetat de les ferides que havien fet al jove minusvàlid, van marxar del lloc en direcció a Salt (Gironès) sense socórrer la víctima. De totes maneres, arran de l'impacte, el seu cotxe es va espatllar 500 metres més enllà i van haver d'abandonar el vehicle.

La víctima va haver de ser assistida pels serveis mèdics al mateix lloc dels fets i, després, ingressar a l'Hospital Josep Trueta. El jove minusvàlid va quedar en estat greu.

Després de les indagacions fetes pels Mossos d'Esquadra, els agents van poder localitzar tant el conductor com els tres acompanyants que anaven al cotxe. A tots els ells han imputat una delicte d'omissió del deure de socors.

stats