Societat 30/03/2011

Els tècnics imputats per l'accident mortal de El Pèndol del Tibibado neguen a la jutge anomalies

Els primers tècnics que han declarat avui davant de la jutge que instrueix la causa han descartat que l'atracció tingués deficiències. Fins i tot, el tècnic que hores abans de l'accident mortal va detectar un soroll en El pèndol l'ha descrit com un soroll normal i característic dels frens de l'aparell.

Laia Espín
1 min

BarcelonaAquest operari Romualdo F.L., de l'empresa de manteniment continuat Spie, ha explicat que el va advertir el treballador encarregat de l'atracció, que era el seu primer dia de feina, i que ell va seguir els protocols i no tenia "cap interès" en tenir l'atracció oberta. Després de consultar la decisió amb un coordinador, a qui no ha posat nom, va decidir mantenir-la en funcionament.

A més d'aquest tècnic, avui han declarat durant més de cinc hores uns altres quatre dels deu imputats citats per la jutge d'Instrucció número 2, entre els que hi figura el cap de manteniment de l'empresa municipal Patsa, José María G.; un responsable de l'empresa Imtec, Francisco Javier G.A., que va fer el projecte de la zona; i dos de Copisa, Antonio V. i Francisco José C., que va construir l'entorn.

L'informe pericial encarregat per la jutge apunta a un mal disseny, construcció i instal·lació del Pèndol, per aquests motiu, la magistrada ha citat a declarar demà els enginyers de l'empresa italiana Fabbri, que va fer el disseny de l'atracció. Un dels elements que s'hauran d'investigar més és la cimentació, que suposadament va fallar. Altres responsables de manteniment que hauran de declarar són els d'Atisae, l'empresa que feia les revisions i certificacions.

stats