Societat 11/04/2011

Els acudits de Lepe, argument de campanya electoral

IU vol que siguin declarats bé d'interès cultural

Redacció
1 min

BarcelonaEls acudits sobre Lepe són un recurs fàcil per fer riure. N'hi ha molts i variats i per “potenciar-los i protegir-los” Izquierda Unida demanarà que siguin declarats bé d'interès cultural com a patrimoni immaterial.

Així ho ha explicat a l'agència Efe el candidat d'IU a l'Ajuntament de Lepe, Javier Valderas que fa la proposta en plena campanya electoral de les eleccions municipals i autonòmiques. Explica que l'acudit "ve associat a Lepe i Lepe a l'acudit, i creiem que és bo reforçar i donar-li un punt de solemnitat a un segell que és nostre".

Encara que ha admès que "algunes vegades ens pot molestar", ha advocat per "saber aprofitar aquesta realitat que suposen els acudits, que han fet que aquest poble sigui conegut a nivell mundial, i molta gent sàpiga que Lepe existeix gràcies als acudits".

Valderas vol així posar aquest tema a l'agenda política demanant que tots els partits amb representació al Parlament d'Andalusia se sumin a aquesta iniciativa. Una altra de les mesures que Valderas proposa és recuperar la Setmana de l'Humor, una activitat que s'organitzava a Lepe a finals dels anys 80 i que feia que durant diversos dies es reunissin en aquesta localitat alguns dels principals humoristes d'Espanya per debatre en diferents fòrums sobre la importància dels acudits.

stats