VAGA DE CONTROLADORS
Societat 04/12/2010

“Frustrant, caòtica i indignant, han parat el país”

La vaga encoberta de controladors aeris ha agafat per sorpresa els viatgers que avui marxaven de pont. Viatgers indignats ens expliquen la seva experiència

Joan Serra
2 min
testimoni1

El Prat de LlobregatContinua el caos a l'aeroport del Prat. Centenars de passatgers van arribant a les instal·lacions amb l'esperança de trobar un vol, tot i que les companyies han informat que fins les set del vespre no n'hi haurà cap. Ibèria, a més, ha deixat clar que fins demà a les sis del matí no hi haurà cap operació.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Els controladors aeris continuen de braços plegats, quan ja fa més de 12 hores de la vaga salvatge. Els controladors convocats per a aquest dissabte al matí a la seva feina s'han presentat però no treballen, segons fonts d'Aena. Al conjunt de l'Estat, del total de treballadors de l'ens, la meitat no han anat a treballar i els que s'han presentat no fan res. Al centre de control del Prat, s'han presentat només 7 dels 43 treballadors, mentre que a la torre només quatre dels tretze previstos.

Als aeroport de Girona i Reus els passatgers també s'amunteguen als taulells per demanar informació. Ryanair ha suspès tots els vols des de Girona i Reus. Fins les nou del matí, s'havien suspès 687 vols a tot l'Estat.

Aena ha insistit que sobretot els passatgers no es desplacin fins als aeroports.

Dins les instal·lacions del Prat, comencen a acumular-se passatgers.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Immaculada Ripollès: “És intolerable que hi hagi gent que abandoni el seu lloc de feina i provoquin una crisi com aquesta”.

Vilafranca del Penedès, volava amb el seu home i el seu fill. El seu vol havia de sortir a les vuit del matí cap a Menorca. Els han dit que no trobarien bitllet fins a les 8 de demà al matí. Encara no renuncien a volar. De moment s'esperen a l'aeroport.

Carles Castro i Matilde Gros: “Frustrant, caòtica i indignant. Han parat el país”.

Són de Barcelona i tenien un vol contractat amb Vueling des de feia 3 mesos per anar a Tenerife. Hi havien d'estar una setmana. No els han sabut dir si podrien volar.

Ramon Rosselló, Carolina Busquets i Cristina Rosselló: “Ja sabem que perdrem els diners de l'hotel”.

Són de Barcelona. Volaven a París. Tenien el viatge comprat des de feia tres mesos a una agència de viatges. Tenien els bitllets electrònics i tot. Havien de volar amb Air France a dos quarts de vuit del matí. Han presentat una denúncia a Aena i esperen que els tornin els diners. Són conscients que perdran els diners de l'hotel contractat. Aire France els ha dit que els seus bitllets els havien fet servir per recol·locar gent que ahir no va poder volar.

Ferran Ballestà: “Hem viscut a algun moment de tensió”

Volaven a Bèlgica on havien de visitar el seu cosí. Fa sis anys quer no el veuen. Havien agafat un vol de Vueling fins Ambers i havien de tornar dimarts amb Ryanair. El vol sortia a primera hora. Van patir fa uns dies per la neu, però no s'imaginaven que no podrien volar per una vaga de controladors. També han reclamat.

stats