Societat 07/02/2012

Els veïns afectats per l'incendi de Cornellà podran tornar avui a casa

Des que al migdia s'ha comprovat la seguretat de l'edifici, els serveis d'emergència permeten accedir a l'immoble els veïns de l'edifici que han d'agafar roba, documentació o diners de l'interior

Efe
2 min
Incendi Cornellà / ACN

Cornellà de LlobregatEls veïns de l'edifici on un incendi ha acabat aquesta matinada amb la vida d'una nena de set anys podran tornar a casa seva durant el dia d'avui, després de confirmar-se que no hi ha danys estructurals a l'edifici.

Segons que ha informat l'Ajuntament de Cornellà en un comunicat, les inspeccions que els tècnics municipals han fet durant tot el matí han conclòs que no s'han produït danys estructurals, pel que s'autoritzarà durant aquesta tarda la tornada dels veïns a les seves cases.

En qualsevol cas, des que al migdia s'ha comprovat la seguretat de l'edifici, els serveis d'emergència permeten accedir a l'immoble els veïns de l'edifici que han d'agafar roba, documentació o diners de l'interior.

Familiars ingressats

Respecte a l'estat dels ferits, el pare i els dos germans de la nena morta continuen ingressats en estat greu a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona amb cremades a tot el cos, encara que, segons fonts del centre hospitalari, no es tem per les seves vides.

La mare de la morta i dos germans més han resultat il·lesos i estan reallotjats en l'habitatge d'uns familiars.

Quatre persones més estan ingressades a l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí, tres més estan a l'Hospital de Bellvitge de l'Hospitalet i una nena de tres anys està a Sant Joan de Déu, tots ells afectats per inhalació de fum.

Els ferits s'eleven a onze

Segons les noves dades facilitades pel consistori, el nombre de ferits s'eleva de deu a onze.

L'incendi s'ha declarat en un bloc de pisos del carrer del Avet on, segons fonts municipals, el foc ha destruït totalment el primer pis i les altes temperatures han afectat la resta de l'immoble, un bloc de cinc plantes amb quatre pisos per planta.

Els serveis municipals no han apreciat afectacions a les bigues de formigó dels sostres ni en els elements estructurals i abans que puguin tornar els veïns estan fent treballs de neteja i per treure la runa, de manera que les famílies podran accedir a casa seva de manera progressiva durant les pròximes hores.

stats