Societat 10/07/2012

Les agències de viatges denuncien Ryanair per intentar cobrar l'augment de taxes aeroportuàries de manera "improcedent"

L'Associació Catalana d'Agències de Viatges reclama la "intervenció urgent" de l'Agència Catalana de Consum

Ara
1 min
El web de Ryanair informa dels imports a cobrar per l'augment de taxes.

BarcelonaL'Associació Catalana d'Agències de Viatges (ACAV) ha denunciat davant de l'Agència Catalana de Consum la "forma totalment improcedent d'actuar" de la companyia Ryanair en el cobrament retroactiu de l'increment de taxes aeroportuàries que va entrar en vigor el passat 1 de juliol.

L'ACAV ha estat analitzant l'actuació de les diverses línies aèries en aquest tema i ha constatat que Ryanair anuncia als seus clients que se'ls carregarà directament l'augment de taxes a la targeta bancària amb la que van realitzar el pagament. Segons ACAV, "és totalment inadmissible realitzar un càrrec d'aquest tipus sense la prèvia autorització i consentiment del titular de la targeta".

Ryanair informa als seus clients que, en cas que "no cancel·lin la seva reserva i sol·licitin el reemborsament dels diners dels bitllets abans de 13 de juliol", se'ls carregarà l'increment de taxes de forma automàtica al la seva targeta.

L'ACAV adverteix, en canvi, que Ryanair hauria de facilitar els mitjans perquè els usuaris de la línia aèria realitzin el pagament de forma consentida, de manera que es tingui en compte l'autorització prèvia del viatger. A més, denuncia que Ryanair també està tractant de cobrar l'augment de taxes als vols efectuats entre l'1 i el 6 de juliol, quan la companyia no va comunicar que aquest cobrament retroactiu s'aplicaria fins al 6 de juliol, la qual cosa fa "improcedent" aplicar el cobrament als bitllets previs a aquesta data.

Per tot això, l'ACAV reclama la "intervenció urgent" de l'Agència Catalana de Consum.

stats