Societat 27/05/2012

L'agenda de Millet revela les seves cites amb polítics per l'Hotel Palau

Es va reunir amb els consellers del tripartit Antoni Castells i Joan Manel Treserras, i amb els líders municipals de CiU i el PP, Xavier Trias i Alberto Fernández Díaz

Efe
3 min
Fèlix Millet està processat per espoliar el Palau de la Música, però està en llibertat.

BarcelonaLa jutge del cas de l'Hotel del Palau ha incorporat a la causa les agendes de Fèlix Millet, que revelen els seus múltiples contactes amb polítics relacionats amb el projecte, entre elles cinc reunions amb l'exconseller d'Economia, Antoni Castells, en moments clau de la tramitació urbanística.

Segons que han informat a Efe fonts judicials, les agendes, que fins ara estaven en mans del jutge que investiga el saqueig del Palau, s'han unit també a la causa de l'Hotel a petició de la Fiscalia, que pretén reforçar la seva acusació de tràfic d'influències a Fèlix Millet en la tramitació del fallit projecte.

Per les irregularitats en la tramitació urbanística d'un hotel de luxe al costat del Palau de la Música, la titular del jutjat d'instrucció número 10 de Barcelona ha enviat a judici, a més de Millet i la seva mà dreta Jordi Montull, els exresponsables d'Urbanisme de Barcelona Ramon García Bragado i Ramon Massaguer durant el mandat del socialista Jordi Hereu, acusats entre d'altres delictes de tràfic d'influències i prevaricació.

Les agendes demostren la frenètica activitat social de Millet, que aprofitava el seu càrrec per mantenir contactes freqüents amb les personalitats més representatives de la vida política, econòmica i cultural catalana, el que les acusacions plantejaran en el judici per demostrar que va intentar guanyar-se el favor dels poderosos per tirar endavant el projecte.

En els agendes figuren reunions amb algunes de les persones que han tingut responsabilitat en la tramitació urbanística del fallit projecte hoteler, entre ells els imputats, encara que també amb els exconsellers d'Economia, Antoni Castells, i de Cultura, Joan Manel Treserras, els dos del govern tripartit.

Castells va ser, precisament, un dels polítics que va declarar com a testimoni davant la jutge que investigava el cas de l'Hotel del Palau, encara que quan va comparèixer al jutjat les acusacions no disposaven de les agendes de Millet i no se li va poder preguntar pel motiu de les seves reunions amb l'expresident del Palau de la Música.

Entre les cinc reunions entre Millet i Castells en els anys en què es va tramitar el projecte hoteler, destaca una cita per esmorzar el 13 de juliol de 2007, just l'endemà a la firma de les escriptures per les quals el Palau de la Música va cedir al promotor hoteler Manuel Valderrama els solars on s'havia de construir l'Hotel, sense que consti el beneplàcit de la Generalitat.

La jutge instructora veu indicis que Valderrama hauria pagat 900.000 euros de comissió a Millet i Montull per assegurar-se l'adjudicació del projecte hoteler, i precisament el dia de la firma de les escriptures va acudir al banc a treure part d'aquests diners, segons que consta en un informe d'Hisenda aportat en la causa.

L'agenda de Fèlix Millet revela que es va trobar amb Castells en quatre ocasions més entre 2007 i 2009, l'última d'elles el 27 de febrer d'aquell últim any, amb prou feines uns dies després que el Palau de la Música iniciés els tràmits per modificar el Pla de Millora Urbana que anava a permetre la construcció de l'hotel de luxe, ocultant que el titular del projecte era un promotor particular.

Altres persones que podien jugar algun paper en la tramitació urbanística del projecte també es van reunir amb Millet, segons les agendes, com el llavors líder del grup municipal de CiU i ara alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i la regidora d'aquella formació Mercè Homs -responsable del districte de Ciutat Vella-, a l'abril de 2008.

Millet també es va reunir al juny de 2009 amb el líder del grup del PP a l'Ajuntament de Barcelona Alberto Fernández Díaz, en vigílies que el consistori aprovés la modificació del Pla de Millora que permetria el fallit hotel, i uns mesos abans amb l'exregidor socialista Carles Martí i amb el llavors delegat de Cultura del consistori Jordi Martí.

També el saquejador confés del Palau de la Música es va trobar el mes de març de 2007 amb el llavors conseller de Cultura, Joan Manuel Treserras.

El Departament de Cultura també havia d'intervenir en el procés per a la tramitació del projecte de l'hotel, atès que exigia la descatalogació de dos edificis protegits que havien de ser enderrocats, encara que la comissió territorial de Patrimoni Cultural de la Generalitat va acabar rebutjant-la a l'octubre de 2008.

stats