SEGURETAT
Societat 01/05/2012

Uns 8.000 agents blindaran Barcelona per la cimera del BCE

Sònia Sánchez
2 min

BARCELONA.Un total de 8.000 agents de policia formaran part del dispositiu de seguretat que blindarà la ciutat de Barcelona entre el 2 i el 4 de maig amb motiu de la cimera del Banc Central Europeu (BCE). El ministeri d'Interior va elevar ahir fins a 3.500 el nombre d'agents dels cossos de seguretat estatals que desembarcaran a la Ciutat Comtal per garantir que cap incident no enterboleixi la trobada dels presidents dels bancs centrals dels 17 estats que formen la zona euro.

La Generalitat hi aportarà 4.500 mossos d'esquadra, que vetllaran per l'ordre públic als carrers de la ciutat, mentre que 2.300 agents de la Policia Nacional seran els responsables de la seguretat als edificis on es desenvolupin els actes de la cimera i 1.200 guàrdies civils s'encarregaran del control a les fronteres terrestres i els aeroports, segons va apuntar ahir el conseller d'Interior, Felip Puig, en una entrevista a Els matins de TV3.

El dispositiu estarà dirigit pel conseller d'Interior i pel secretari d'estat de Seguretat, Ignacio Ulloa, des de dos centres de comandament diferents. El conseller va explicar que "el ministeri ha volgut tenir el seu propi centre de seguiment", però va assegurar que tots dos centres estaran "enllaçats i aniran compartint decisions". En tot cas, va deixar clar que els aldarulls als carrers són competència de la policia de la Generalitat. Així doncs, els Mossos d'Esquadra seran els responsables de la seguretat durant la manifestació contra la pujada de les taxes universitàries que ha estat convocada el mateix dia de la reunió del BCE, el dijous 3 de maig, al migdia.

Mentrestant, el miler d'agents desplegats per l'Estat aquest pont als punts fronterers del Pirineu i als aeroports de Barcelona i Girona havien detingut fins ahir 10 persones, i havien denegat l'entrada a 18 més. Des de dissabte es manté en suspens el tractat de Schengen de lliure circulació de persones per la Unió Europea (UE).

stats