SOCIETAT
Societat 03/04/2011

Les agressions als vigilants centraran la reunió de Puig i Recoder amb Renfe

Els consellers d'Interior i de Territori i Sostenibilitat pretenen millorar els protocols de seguretat a les estacions i als trens

Redacció
1 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, i el de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, es reuneixen aquest dilluns amb representants de Renfe i Adif per abordar la seguretat a les estacions i combois, després que divendres passat un vigilant morís a la de Castelldefels després d'un enfrontament amb un passatger. Aquest diumenge, dues noves agressions, a Vic i a Mataró, han posat de manifest un problema al qual Recoder i Puig volen posar fre.



La reunió té l'objectiu de millorar els protocols de seguretat a les estacions i als trens i hi assistiran el director general de Transport i Mobilitat, Ricard Font, i el d'Administració de Seguretat, Andreu Joan Martínez, a més del sotsdirector operatiu dels Mossos d'Esquadra, Josep Milan.

Els precedents

Aquest diumenge, els Mossos van detenir un jove de 20 anys que hauria agredit un agent de l'autoritat a Mataró perquè li va demanar el bitllet. A Vic, la policia catalana busca un jove que tampoc portava bitllet i que va donar un cop de puny a la cara a l'interventor que li demanava. Però el cas que més ha sacsejat l'opinió pública ha estat l'agressió de Castelldefels, que va provocar la mort del vigilant, i que va comportar l'ingrés a la presó del principal implicat a última hora de diumenge.

stats