Societat 25/11/2011

El Govern preveu que la factura de l'aigua s'apujarà entre un 3 i un 9%

L'increment penalitzarà les famílies que consumeixin més. L'executiu calcula que l'ACA recaptarà 42,1 milions d'euros més

Acn
1 min

El Govern té previst un augment del cànon de l'agua per ús domèstic que penalitza sobretot els ciutadans que consumeixen més, segons consta en l'avantprojecte de la llei de mesures fiscals i financeres.

L'increment és del 3% per a les persones que gasten menys de 9 metres cúbics mensuals i es preveu un nou tram per gravar aquells que consumeixen més de 18 metres cúbics mensuals, en aquest cas el preu s'apujarà en un 9%.

La llei també estableix una tarifa social perquè aquests increments no afectin a determinats col·lectius. Amb aquestes mesures, es preveu que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) recapti 42,1 milions d'euros més.

La concreció d'aquesta pujada es tradueix en un increment tram per tram.

Pel que fa al primer (fins a 9 metres cúbics), el preu passa de 0,4339 euros a 0,4469, el que suposa un augment del 3%.

El segon i el tercer tram es calculava en funció d'un preu de 0,4596 euros, quantitat que ha pujat fins als 0,5056 euros. En el segon tram s'ha d'aplicar un coeficient de dos, i en el tercer de cinc. L'increment arriba, per tant, al 9%. La novetat, a més, és l'establiment d'un tercer tram per al consum mensual superior als 18 metres cúbics.

stats