Societat 06/08/2012

Tongada de ruixats forts fins al migdia

De nit i matinada els aiguats han deixat 55 litres al Vendrell en menys d'una hora i força pluges d'entre 20 i 30 litres. Els xàfecs duraran fins al migdia

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Els ruixats que ahir ja van afectar les comarques de l'oest han començat a descarregar també amb força a l'est durant la nit i matinada. Les tempestes s'han iniciat a l'entorn del Penedès, i han anat estenent-se cap al nord i cap a l'est, tot i que de forma més local també descarreguen al Camp de Tarragona i en algunes comarques de Lleida. Les precipitacions duraran fins al migdia i afectaran sobretot les comarques de Barcelona i les de Girona. Alguns xàfecs seran forts i podran descarregar 20 o 30 litres per metre quadrat en poca estona, tal com alerta un avís de Meteocat. Les pluges més destacables són:

El Vendrell 62 l/m2

Sant Vicenç de Torelló 39 l/m2

Espot 38 l/m2

Esparreguera 37 l/m2

Begues (PN del Garraf) 36 l/m2

Lleida 35 l/m2

Terrassa 34 l/m2

Sabadell (Parc Agrari) 34 l/m2

Viella 33 l/m2

Caldes de Montbui 33 l/m2

Sant Sadurní d'Anoia 33 l/m2

Cunit 31 l/m2

Sant Cugat del Vallès 29 l/m2

Vilafranca del Penedès 25 l/m2

Núria 20 l/m2

Són dades dels pluviòmetres de Meteocat i de la xarxa Meteoclimatic. Alguns dels xàfecs ahir a la nit van anar acompanyats una altra vegada de fortes calamarsades a Ponent. A la tarda el risc de ruixats gairebé desapareixerà, s'obriran moltes clarianes i de fet aquesta haurà estat probablement l'única tongada de pluges de la setmana. Els pròxims dies estaran marcats pel predomini del sol i per una forta pujada de temperatures. Tot i que aquesta tarda i demà al matí l'ambient serà més fresc i suportable que els últims dies, a partir de dimecres les temperatures faran una clara pujada que enfilarà els termòmetres fins als valors més alts des que va començar l'estiu. Això passarà sobretot divendres i dissabte.

Fent servir la Méteo Social podeu compartir què passa allà on sou. A 'www.ara.cat/meteo' trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats