Societat 17/06/2012

La parella de la víctima de Salt tenia ordre d'allunyament des de l'octubre

L'home hauria matat la seva companya amb un ganivet i després s'ha precipitat des d'un segon pis

Elisabet Escriche
2 min
Restes de sang del crim en un llençol penjat al domicili de la víctima. / ACN

GironaLa parella de la dona trobada morta aquest matí al seu domicili de Salt tenia ordre d'allunyament de la víctima des del mes d'octubre. Ahir a la nit, l'home hauria matat la seva companya a ganivetades i després s'hauria autolesionat amb el mateix ganivet, abans de llençar-se al carrer des d'un segon pis. El presumpte agressor es troba en estat crític a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

Una veïna que coneixia a la noia ha explicat que, a l'octubre, l'home va donar una puntada de peu al ventre de la seva companya embarassada. Ella el va denunciar i el judici s'havia de celebrar aquest juliol, però, tot i que llavors es va imposar ordre d'allunyament, sembla la noia l'hauria perdonat i ara tornaven a viure junts.

Al domicili de la parella, situat al carrer Torres i Bages de Salt, hi vivia la parella, el nadó (d'uns tres mesos) i una altra filla de la víctima de 5 anys, fruit d'un altre matrimoni, que ahir quan van ocórrer els fets estava a casa de la seva àvia. Al pis també hi viu una de les germanes de la víctima, que treballa de nit i, per tant, tampoc era a casa en el moment dels fets.

Segons la veïna, ahir la parella va anar a una festa, on s'haurien discutit i ell va tornar a casa abans. De matinada, va arribar ella i llavors s'hauria desencadenat una discussió que hauria acabat amb la noia morta a ganivetades. Després de matar a la noia, ell s'hauria autolesionat amb el mateix ganivet i després s'ha precipitat des d'un segon pis.

Secret de sumari

Sobre el cas ha estat dictat el secret de sumari. L'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, només ha confirmat que l'home que hauria mort la dona de Salt era la seva parella, i que després de cometre el crim s'ha precipitat al buit des d'un segon pis. Torramadé no ha pogut aclarir si es tracta d'una caiguda accidental o bé si l'home s'ha intentat suïcidar. L'agressor ha sobreviscut a la caiguda i ha estat traslladat a l'hospital Trueta de Girona, on resta ingressat. "La informació que tinc és que de matinada hi ha hagut un cas de violència de gènere en què un home ha matat la seva parella", explicava l'alcalde aquest diumenge al matí.

De la mateixa manera, l'alcalde de Salt ha explicat que l'agressor "ha caigut d'un segon pis", però no ha pogut aclarir si es tracta d'una caiguda accidental o bé si ha estat un intent de suïcidi. El presumpte agressor ha sobreviscut a la caiguda, i els serveis sanitaris l'han traslladat de forma urgent a l'hospital Trueta de Girona.

stats