Societat 21/11/2011

Nova alerta per aiguats

El dia serà insegur però a última hora les pluges tornaran a descarregar amb força a moltes comarques

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } L'anticicló ja és en camí per a rescatar-nos d'aquesta inacabable seqüència de borrasques, però abans encara ens arribarà una última tongada de pluges que pot tenir conseqüències importants. Moltes de les vostres activitats quotidianes d'avui no es veuran afectades per aquests xàfecs, perquè bon a part del dia no plourà, només a les comarques de l'Ebre, i a l'Empordà i en àmbits a l'entorn les pluges hi seran presents durant les hores centrals del dia. Serà a partir de mitja tarda quan la borrasca començarà a reactivar-se i durant el vespre els ruixats ja seran abundants a la majoria de comarques de Girona.

De nit i matinada aquesta borrasca avançarà de nord-est cap al sud, de manera que les pluges aniran de l'Empordà fins a l'Ebre passant per qualsevol comarca i deixant al seu pas alguns aiguats sobtats i localment intensos. El Servei Meteorològic de Catalunya té actius diversos avisos en aquest sentit, tant per pluges intenses de poca estona, com per acumulacions de més de 100 litres. L'alerta més important se centra a les comarques de Girona, on alguns models de previsió preveuen que hi podrien caure fins a 100 litres en no gaires hores durant la nit. Demà la borrasca podria deixar també grans quantitats d'aigua a les comarques de l'Ebre, que ja han rebut més de 100 litres durant el cap de setmana, i a la resta de comarques de la meitat est encara s'hi aniran repetint alguns xàfecs curts.

Al País Valencià l'Agència Espanyola de Meteorologia hi té activada l'alerta taronja a la majoria de comarques per risc de pluges de més de 100 litres en 12 hores. A les Illes el nivell d'alerta és groc, menys alt, però també hi podria ploure amb ganes durant el dia d'avui.

La bona notícia, sens dubte, és que a partir de dimecres tot fa pensar que arribarà l'anticicló i s'obrirà una seqüència de, com a mínim, 5 o 6 dies sense pluja i amb cel bàsicament clar. Les temperatures continuaran sense baixar gaire i la setmana es presenta sense cap gran entrada d'aire fred important.

Trobareu la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo

stats