CONSELL EXECUTIU
Societat 22/05/2012

Els alumnes d'ESO faran 70 hores més de matemàtiques i una assignatura d'emprenedoria

El Govern aprova incrementar les hores d'aquesta matèria a canvi de reduir-ne les d'assignatures optatives. Emprenedoria serà una matèria del tercer curs

O. March / S. González
1 min

BarcelonaJust avui que el personal docent ha convocat una vaga per protestar contra les retallades a l'ensenyament, el Govern ha aprovat introduir 70 hores més de matemàtiques a l'ESO. "Catalunya era una de les comunitats autònomes que menys matemàtiques donava de l'estat espanyol", ha destacat el portaveu del Govern, Francesc Homs. També s'introduirà una assignatura d'emprenedoria que es cursarà al tercer curs de secundària.

L'increment d'hores en l'àmbit de les matemàtiques no implicarà que s'incrementin les hores totals a l'etapa, sinó que es compensaran reduint les hores de les optatives de segon d'ESO i del projecte de treball de recerca de quart. Així doncs, entre primer, segon i tercer d'ESO es cursaran 350 hores de matemàtiques. Setmanalment, es faran 3 hores de matemàtiques a primer, 4 hores a segon i tres hores a tercer. Al darrer curs s'impartiran 140 hores repartides en 4 hores setmanals.

La nova matèria d'emprenedoria té com a finalitat "desenvolupar capacitats, competències i actituds" de l'alumnat per a la posterior inserció laboral. De fet, es tracta d'una assignatura que ja estava prevista al Reial decret llei de 2011 de secundària que va impulsar l'anterior govern del PSOE, però l'actual executiu ho va derogar.

stats