Societat 19/10/2011

Un bisbe amish ordena atacar els seus dissidents tallant-los la barba i els cabells

Els seguidors del bisbe Mullet ataquen altres amish i els tallen la barba o la melena per la força

Ara
2 min
Les comunitats amish es dediquen a l'agricultura i la ramaderia amb els mínims avenços tecnològics / THINKSTOCK

BarcelonaEn una petita població amish anomenada Bergholz, a l'estat d'Ohio (EUA), un grup d'homes de creences amish han estat amenaçant els seus convilatans de tallar-los la barba o els cabells. De fet, en alguns casos han anat més enllà de l'amenaça i ho han fet. Aquests atacs han deixat molts homes amb la barba pelada i a algunes dones amb clapes calbes al cap.

Els atacs estan vinculats a la ruptura que s'ha creat entre les comunitats amish estàndards i la que encapçala Sam Mullet, un bisbe de 66 anys que lidera un assentament dissident d'uns 800 acres a l'est d'Ohio.

Fonts de la policia afirmen que ell no és qui, materialment, fa els atacs. Tot i això, Fred Abdalla, xerif del comptat de Jefferson, ha afirmat que a l'àrea en què Mullet té influència, els residents "no fan un moviment sense seguir les seves ordres". "Ell pren totes les decisions", assegura. El xerif i aquest lider religiós ja han tingut altres topades abans d'aquests fets.

Segons el The New York Times, Mullet "està buscant venjança perquè va ser amargament relegat de les comunitats amish regulars" quan va tractar d'incomunicar unes poques famílies que es volien allunyar de l'assentament on ell oficia missa. Per aquest motiu, des que va fracassar en l'intent de marginar aquestes famílies que no li van fer cas, el bisbe ha fet tot el possible "per castigar aquests malfactors".

Des del punt de vista de la cultura i religió amish, perdre els cabells és un gran càstig. Els ajudants del bisbe ho saben molt bé i ho fan a cop de tisora o en alguns casos a cop de màquina d'esquilar.

Segons declara al The New York Times el sociòleg de la Universitat de Pennsilvània Donald B. Kraybill, "la barba és un símbol clau de la identitat masculina amish". Les dones entenen el seu pèl llarg recollit en un monyo, com la seva "glòria", explica a aquest rotatiu. Per tant, aquestes tallades de cabells violentes són "un atac contra la seva identitat personal i contra el mateix ensenyament religiós".

stats