Societat 12/03/2012

7 animals amb una vida sexual nefasta

En el regne animal el plaer i el sexe no van necessàriament lligats

Ara
2 min
El macaco rhesus es baralla després de la meitat de les còpules

BarcelonaLa vida sexual d'alguns animals no sempre és tan satisfactòria com es podria pensar. El portal 'Cracked' recull una llista dels que la tenen pitjor. Mort, dolor, baralles i esclaus sexuals no són una excepció en el regne animal.

El penis de l'escarabat brúquid, assassí de femelles

La femella de l'escarabat brúquid no gaudeix de l'aparellament. Gens. De fet, en molts casos mor a causa del penis del mascle, cobert d'espines, que en el millor dels casos deixa la femella amb els genitals destrossats i, en el pitjor, la mata.

Els testicles del formiguer espinós s'inflen almenys un 200% durant l'època d'aparellament

El formiguer espinós és una animal solitari, i el mascle només s'aparella, si té sort, una vegada l'any. La peculiaritat del mascle, però, és que té els testicles interns que, durant l'època d'aparellament, augmenten en un 200% la seva mida i li provoquen una dolorosa inflamació. Per acabar-ho d'arrodonir, si no aconsegueix consumar, hauran de passar 10 mesos fins que pugui tornar-ho a intentar.

Els macacos acaben a mossegades després de la meitat de les trobades sexuals

Els macacos han après que el millor moment per atacar un mascle dominant i guanyar-li terreny és quan és més vulnerable: durant l'orgasme. És per això que, segons un estudi publicat a 'NewScientist', més de la meitat de les trobades sexuals entre macacos acaben amb una baralla.

Els àcars trombídids s'ho fan sols

L'àcar del vellut vermell té un ritual d'aparellament curiós. El mascle i la femella ni tan sols es veuen. Ell deixa anar el seu semen en el seu "jardí de l'amor" –una mena de construcció dissenyada per atrau-re les femelles– i marxa. Després ella arriba i s'impregna. Això els converteix en orgullosos pares, que ni es coneixen.

L''Histiostoma murchiei' només té temps per a un incest ràpid

La femella d'aquest àcar cria un mascle i just en el moment de néixer li serveix d'"esclau sexual". Després d'això, la mare pot tenir les autèntiques cries: unes 500. El mascle no les arriba a conèixer. Mor abans.

El cuc marí, empresonat al cos de la femella

Els cucs verds marins neixen sense sexe. Aquest es defineix un cop han nascut: si cauen sobre una altra femella, seran mascles, d'1 o 2 mil·límetres. Si arriben a terra, seran femelles, de 15 centímetres. Les femelles atrapen els mascles dins del seu cos per fer-les servir de sortidor de semen.

L'aranya d'esquena vermella es menja el mascle durant la còpula

El mascle d'aquesta espècie de vídua negra australiana és molt més petit que la femella i, literalment, dóna la seva vida per la descendència. Ofereix el seu abdomen a la femella perquè aquesta el vagi buidant fins a la seva mort. Un cop aquesta s'ha produït, la femella pot emmagatzemar suficient semen per seguir tenint descendència del mateix pare durant tota la vida.

stats