Societat 07/02/2011

L'anticicló es queda tota la setmana

Aquest dimarts es podran repetir els bancs de boira a prop de la costa i n'apareixeran alguns també a les comarques interiors.

Miquel Bernis
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } L'anticicló continua ferm sobre nostre i mantindrà les borrasques lluny com a mínim fins diumenge. Tot i que la pressió ha baixat durant les últimes hores els mapes del temps no apunten a canvis significatius i aquest dimarts tornarà a ser un dia amb moltes clarianes i alguns bancs de boira, tant a l'interior com també puntualment a prop de la costa. Caldrà tornar-se a abrigar a primera hora i el dia començarà amb fred d'hivern i molta humitat a la majoria d'indrets.

Amb aquestes condicions Medi Ambient preveu que la qualitat de l'aire torni a ser regular i amb acumulacions de contaminants superiors a les habituals. De fet això podria mantenir-se o empitjorar al llarg de la setmana ja que ni el vent ni cap borrasca han de canviar aquesta situació durant els dies immediats.

La setmana ha arrencat amb temperatures no tan altes com les dels últims dies a la costa, i en alguns indrets entre la boira i la humitat el termòmetre ha arribat a caure 5 graus respecte els valors de diumenge. Aquesta serà la tendència de la setmana, ambient poc fred però no tan càlid com el del cap de setmana.

Les boires aniran marcant el temps a estones. Demà poden tornar a ser presents a moltes comarques costaneres i a les Illes, i a poc a poc reapareixeran també a l'interior. No seria gens estrany per tant que aquest dimarts tornin a produir-se retards i cancel·lacions a alguns aeroports com ja ha passat avui a Girona, Maó i Palma. Fins a 6 vols han hagut de ser suspesos avui per culpa de la boira a l'aeroport de Mallorca.

stats