Societat 06/04/2011

L’anticicló pot durar tota la primera quinzena d’abril

Divendres i dissabte s'arribarà als 30 graus en algunes comarques interiors, només entre diumenge i dilluns el temps seria més variable

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaDimecres també serà un dia clar a totes les comarques un cop trencades les poques boires matinals que hi ha a les fondalades interiors. Amb la calor podrien formar-se’n algunes també a la costa, però això serà en tot cas més probable cap al vespre, aquest és sempre un fenomen molt difícil de preveure. En general sol i ambient de màniga curta al centre de la jornada: la calor serà tan intensa com ahir i les temperatures superaran fàcilment els 20 graus al migdia. A primera hora de la tarda s’arribarà als 25 graus en indrets com Lleida o Girona.

Els mapes del temps semblen anunciar que la situació pot durar molts dies. Només entre diumenge i dilluns l’anticicló es debilitaria i el temps podria ser més variable, fins i tot amb algun xàfec aïllat. Per tant, tot i el temps clarament estable, el cap de setmana encara no està totalment garantit arreu. Passat aquest petit canvi les altes pressions tornarien a reforçar-se i els pronòstics de més llarg abast fan pensar que podríem passar tota la primera quinzena d’abril sense novetats i amb una calor anormalment intensa per l’època.

Trobareu la previsió detallada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo. www.ara.cat/meteo

stats