SOCIETAT
Societat 10/04/2011

Els antitaurins porten les protestes contra els correbous fins a Amposta

Un centenar de persones s'han manifestat contra les festes amb bous en un dels feus on la tradició té més defensors. Diverses penyes locals han xiulat la marxa i han demanat respecte i llibertat per la festa

Agències
2 min
La manifestació contra els correbous, a Amposta / ACN

BarcelonaUnes 150 persones convocades pel partit animalista Pacma i l'ONG AnimaNaturalis s'han desplaçat aquest diumenge fins a Amposta per manifestar-se contra les festes on participen bous. Pocs ampostins han participat en la marxa i, fins i tot, hi ha hagut penyes locals que han mostrat pancartes de suport als correbous. La tradició de les festes amb bous té a les Terres de l'Ebre un dels seus feus. De fet, 43 dels 53 correbous que es van fer l'any passat a Catalunya es van celebrar als municipis ebrencs.

La majoria de manifestants han arribat des de Barcelona, Tarragona, València i Castelló en els autocars que els organitzadors de la marxa han preparat per desplar-los. Entre els locals només hi havia algun suport de veïns de Tortosa, la Ràpita, l'Ametlla de Mar i, fins i tot, d'Amposta, encara que eren minoria. Segons els organitzadors de la protesta, la poca participació de gent de Terres de l'Ebre té a veure amb la por a les represàlies de fer públic el rebuig a les festes amb bous. Segons els defensors dels correbous, en canvi, els ebrencs no participen a la marxa perquè la festa taurina té un gran suport social a la zona.

La marxa ha recorregut tot el centre de la ciutat i ha acabat davant de l'ajuntament ampostí, on s'han llegit dos manifestos. Alguns representants de les penyes taurines d'Amposta han sortit al carrer per fer contrapès a la marxa i han mostrat pancartes de defensa a la tradició de les festes dels bous. Reclamen respecte i llibertat per celebrar correbous. El moment més tens de la marxa ha arribat quan uns i altres s'han fet recriminacions, han cantat lemes a favor i en contra i han xiulat contra els membres de la protesta. 



Aïda Gascón, delegada del Pacma a Catalunya, ha explicat que la marxa d'aquest diumenge és “el punt de partida d'una campanya de caire informatiu i educatiu" que es farà a les Terres de l'Ebre durant la temporada de correbous, entre el maig i el setembre. Segons ha explicat, l'objectiu del Pacma "és abolir completament els correbous". Pacma considera que la regulació dels correbous per llei, aprovada al setembre de l'any passat, és “un primer pas per a la prohibició”.

stats