Societat 30/01/2011

La neu encara pot aparèixer per sobre dels 700 metres al Pirineu, la Catalunya Central i el nord de Tarragona

1 min
Cavalls enmig de la neu al costat de la rotonda que segueix al túnel de Collabós, a la N-260.

BarcelonaLa Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté activada durant tot aquest diumenge la fase d'alerta del pla Neucat per risc de nevades al Pirineu, interior de les comarques gironines, Catalunya Central i el nord de Tarragona. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la cota de neu voltarà els 700 metres, puntualment més baixa al final del dia, i les nevades poden acumular quantitats de neu entre minses (fins a 2 centímetres) i abundants (10 centímetres). Paral·lelament, les precipitacions, ja en forma d'aigua, també poden afectar al llarg d'aquesta tarda el quadrant nord-est i el litoral i prelitoral central, localment acompanyades de tempesta i calamarsa o calabruix.

Les comarques on hi ha risc de nevades (entre el 10 i el 30%) són la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Berguedà, el Ripollès, Osona, la Garrotxa, la Selva, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, l'Anoia, el Bages, l'Alt Camp i la Conca de Barberà. La DGPC manté les recomanacions d'extremar les precaucions en la conducció i en les activitats de lleure a l'aire lliure, així com anar ben equipat.

Sense incidències viàries per la neu

Segons el Servei Català de Trànsit (SCT), ja no hi ha cap carretera de la xarxa viària catalana afectada per la neu i on siguin necessàries les cadenes per circular.

stats