SOCIETAT
Societat 01/08/2013

El caporal apartat de la Brimo pel cas Quintana contradiu el nou informe d'Interior

Tant ell com l'escopeter neguen que expliquessin al subinspector que havien disparat una salva a la zona on va ser ferida Ester Quintana

Laura Díaz-roig
2 min
Quatre dels agents de la Dragó 414 no recorden si es va disparar una salva a la zona on va ser ferida Ester Quintana, tal com recollia un nou informe d'Interior.

BarcelonaEl caporal de la furgoneta Dragó 414, apartat de la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos junt amb el seu equip per suposadament haver amagat informació sobre el cas Quintana, ha contradit aquest dijous el nou informe presentat per la conselleria d'Interior i ha negat haver explicat al subinspector imputat que havien disparat una salva a la zona on Ester Quintana va perdre un ull durant la vaga general del 14-N.

El caporal i l'escopeter han declarat com a testimonis aquest dijous davant el jutge que investiga la lesió de la dona -suposadament per l'impacte d'una pilota de goma- i han assegurat que sempre han mantingut la mateixa versió. De fet, l'escopeter ha explicat que ni tan sols va treure l'arma del cotxe durant l'actuació "fugaç" que van fer a la confluència del passeig de Gràcia amb Gran Via perquè li feia mal l'esquena.

Han detallat que des del primer moment van explicar al subinspector que aquell dia només es van disparar dos salves i que va ser al principi del dispositiu. La furgoneta 414 es va posar en paral·lel a la Dragó 40 -i no darrera com es deia en un principi- perquè així ho diu l'ordre policial, que estableix que en els espais amples les furgonetes s'han de posar en paral·lel perquè intimiden més.

Aquestes informacions contradiuen el nou informe redactat pel subinspector imputat i presentat pel conseller Ramon Espadaler a mitjans de juliol, on es deia que el caporal "creia recordar" que s'havia disparat una salva. Espadaler va assegurar que havia perdut la confiança en els agents d ela Dragó 414 i els va apartar de la Brimo.

Crida als ciutadans

Ester Quintana, que s'ha reunit amb la seva advocada després de la declaració, ha demanat als ciutadans que aportin més vídeos que puguin servir com a prova. La seva lletrada, Laia Serra, ha assegurat que tenen una gravació nova que podria aclarir molts fets.

Ara que ja han declarat tots els agents de les tres furgonetes que estaven al lloc dels fets –Dragó 40, 414 i 403–, Quintana també ha demanat al mossos "que menteix", "que digui la veritat".

stats