Societat 02/07/2012

Una aplicació informàtica mostra l'estat de totes les platges catalanes

El conveni entre Protecció Civil i els municipis costaners ampliarà la informació de l'aplicació a internet. Fins ara, només s'oferien dades d'on actuava la Creu Roja

Acn
1 min
Platja de Salou plena de gent prenent el sol / ACN

BarcelonaLa Creu Roja ofereix a partir d'aquest dilluns una aplicació informàtica on es pot consultar l'estat de totes les platges catalanes. Des de fa més de 10 anys, aquesta entitat només oferia informació de les platges on prestava el servei de prevenció, rescat i salvament, però ara també inclourà informació sobre les platges gestionades per altres empreses privades.

Aquesta adaptació és possible gràcies a l'acord entre Protecció Civil de la Generalitat i els municipis del litoral català. El conveni permet que Protecció Civil doni instruccions tècniques als diferents ajuntaments costaners perquè facilitin la informació sobre les seves platges, vigilades per operadors privats.

La modificació de l'aplicació informàtica permet fer un seguiment exhaustiu de l'estat de les platges, dels canvis que s'hi produeixen i de les incidències que s'hi puguin ocasionar. L'eina informàtica també permet conèixer dades sobre tendències o patrons de risc per tal de prevenir situacions de risc.

Com es feia fins ara, els usuaris podran seguir l'estat de les platges a través de la pàgina web de la Creu Roja a Catalunya ('www.creuroja.org'), que s'actualitzarà tres vegades al dia: a les 10 h, a les 12 h i a les 15 h. Les dades també seran a la web de Protecció Civil de la Generalitat.

La Creu Roja gestiona aquest any el servei de vigilància i salvament a 113 platges del país. La temporada de bany a les platges va començar el passat 21 de juny i s'allargarà fins al 24 de setembre.

stats