Societat 24/06/2012

Tres maneres d'aprendre anglès gratis

Intercanvis presencials, aplicacions al mòbil o les xarxes socials, recursos de franc per millorar el nivell de llengua estrangera

Ara
1 min

BarcelonaTàndem

La majoria d'universitats ofereixen la possibilitat de posar en contacte estudiants amb diferents llengües maternes perquè facin activitats junts i aprenguin l'idioma i la cultura dels respectius països. Així, els estudiants catalans poden buscar joves d'intercanvi que vulguin aprendre castellà o català i mantenir converses en anglès. Normalment, queden al mateix centre i alternen el català amb la llengua estrangera. És una excel·lent manera de perfeccionar l'anglès i de promoure la llengua i la cultura catalana.

Aplicació al mòbil

Les noves tecnologies també poden ser útils per aprendre anglès de manera gratuïta a través d'aplicacions de mòbil. L'editorial MacMillan, que publica llibres i diccionaris d'anglès, ha creat l'aplicació interactiva Sounds: The pronunciation app, que permet estudiar i practicar la pronunciació en anglès. Entre altres coses, es poden escoltar les pronunciacions correctes i gravar la veu perquè després et corregeixin la fonètica. L'aplicació, que ha guanyat alguns premis, permet practicar l'anglès a qualsevol lloc.

Xarxes socials

Les xarxes socials també ofereixen la possibilitat d'aprendre o perfeccionar l'anglès. A Busuu.com, per exemple, els estudiants poden corregir els exercicis dels altres i contactar entre ells per resoldre dubtes, tot i que moltes de les activitats es poden fer sense participar en la xarxa. A Livemocha, una altra web, es poden escoltar converses en vídeos i fer classes de pronúncia, mentre que Italki posa en contacte els usuaris amb nadius de la llengua que seleccionin i els dóna les eines perquè es comuniquin.

stats