SOCIETAT
Societat 01/08/2011

Guia per aparcar a l'agost a Barcelona sense ser multat

Un 80% de les àrees blaves i verdes passa a ser gratuïta fins al 31 d'agost. Els aparcaments del centre, però, continuen sent de pagament. Són els compresos entre Urgell i passeig de Sant Joan, i la Diagonal i el passeig de Colom

Redacció
3 min
Àrea blava gràfic

BarcelonaUna pregunta habitual de l'agost a Barcelona és si s'ha de pagar o no a l'àrea blava de la ciutat. És la pregunta que acostumen a fer-se els soferts treballadors que no tenen vacances i que volen evitar durant un mes el transport públic i deixar el cotxe al davant de la feina. I, sovint, algú contesta que "tranquil, que no es paga". Un fals mite que s'ha escampat els últims anys i que ha acabat amb més d'una multa de la Guàrdia Urbana. Indignació doble: treballar a l'agost i pagar la sanció.

On es paga la zona blava? Un 80% de l'àrea blava passa a ser gratuïta, segons la informació que facilita l'Ajuntament de Barcelona. Però -i aquí és on es genera la confusió- els aparcaments del centre de la ciutat, els més utilitzats, no se'n deslliuren. Són els carrers compresos entre la Diagonal i el passeig de Colom, i entre el carrer Urgell i el passeig de Sant Joan.

Els veïns han de pagar l'àrea verda? Per als veïns, l'àrea verda és gratuïta. Ho han d'acreditar, això sí, amb el distintiu. Els residents podran treure un comprovant d'estacionament per al mes de setembre a partir del dia 25 d'agost, data en què els parquímetres ja estaran en funcionament per a aquest tipus d'operació.

Es pot aparcar a l'àrea verda? Depèn. Si són àrees verdes exclusives per als veïns, només hi poden aparcar els veïns. Però hi ha les anomenades àrees verdes mixtes. Són aparcaments pintats de verd amb dues tarifes: la dels veïns (que paguen molt poc) i la dels que no ho són, que paguen una tarifa per minuts similar a la zona blava. En aquest cas, la majoria d'aparcaments són gratuïts. Igual que la zona blava, només es paga en els carrers del centre de la ciutat. El perímetre és el mateix que per a la zona blava. Són els carrers compresos entre la Diagonal i el passeig de Colom, i entre el carrer Urgell i el passeig de Sant Joan.

Cal anar amb compte perquè aquest any els parquímetres no estan tapats. Els usuaris poden fer la consulta sobre la gratuïtat o no d'una zona a través del mateix parquímetre. En prémer el botó, la pantalla indica si està operativa o no.

Aquest és el quadre complet dels carrers on es continuarà pagant l'àrea blava i l'àrea verda mixta. La resta de carrers seran gratuïts fins al 31 d'agost. En cas de qualsevol dubte, es pot trucar al telèfon 901 50 30 50.

Zona centre: Comte d'Urgell (els dos costats) - Rda. Sant Pau - Paral·lel (Rda. Sant Pau - Abad Safont) - Pg. Josep Carner - Pg. Colom - Av. Joan de Borbó - Pg. de la Barceloneta (els dos costats) - Marina - Pg. de Circumval·lació - Pg. Picasso - Pg. Pujades - Pg. Lluís Companys (eix) - Pg. Sant Joan (eix)- Av. Diagonal (eix) - Pg. de Gràcia - Sèneca - Via Augusta (tots dos costats) - Trav. de Gràcia (exclòs) - Balmes - Av. Diagonal fins a Comte d'Urgell.

Zona Sagrada Família: Còrsega (eix) - Padilla (els dos costats) - Valencia (els dos costats) - Sicília fins Còrsega (els dos costats).

Zona tanatoris: Joan XXIII Av. (Diagonal - Martí Franqués) Doctor Salvador Cardenal ( Joan XXII - Sabino de Arana) Sancho de Avila (Joan D'Àustria - Pamplona) Zamora (Av. Meridiana - Almogàvers).

Zona estacionament regulat exclusiu autocars: Diagonal (Marina - Padilla) - Marina (Aragó - Av. Diagonal)- Carretera de Miramar- Paral·lel Av. (Portal Santa Madrona - Josep Carner) - Parc Güell - Carretera del Carmel - Ramon Trias Fargas (Av. Icària - Villena)- Sardenya (Ali Bei - Almogàvers) Lluís Companys Pg. (Pg. Pujades - Comerç).

Zona platges (de dilluns a diumenge) i oci: Barri de la Barceloneta Av. Litoral (Marina - Prolongació Rbla. Poble Nou).

Zona d'oci (de dilluns a divendres): Plaça del Doctor Andreu.

stats