Societat 22/08/2012

PSC i ICV-EUiA reclamen al Govern que retiri el concert a les escoles que segreguen per raó de sexe

Els ecosocialistes demanaran una modificació de la LEC

Efe
2 min

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha suggerit avui al Govern que destini a les escoles bressol públiques els "20 milions d'euros anuals" que van als centres concertats a Catalunya que segreguen per sexe.

També ICV-EUiA ha exigit a CiU que retiri els concerts als centres que segreguen els alumnes per raó de sexe i ha avançat que demanarà una modificació de la llei d'educació de Catalunya (LEC), per a la qual cosa ha reclamat el suport de PSC i ERC.

En un comunicat, Navarro s'ha referit així a la sentència del Tribunal Suprem (TS) que rebutja els concerts amb els centres educatius que segreguen els alumnes per raó de sexe i ha preguntat al Govern si "acatarà i complirà" la decisió de l'alt tribunal a Catalunya. "Davant els discursos sobiranistes que l'únic que volen és separar, nosaltres volem que l'executiu català governi i utilitzi els diners de tots per millorar l'educació pública i les guarderies", ha dit Navarro.

La portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, s'ha referit així a la sentència del Tribunal Suprem (TS) que rebutja els concerts amb els centres educatius que segreguen els alumnes per raó de sexe. Camats ha exigit així a CiU que retiri aquests concerts perquè, ha dit, la sentència de l'alt tribunal "deixa clar que les escoles que fan de la segregació un fet d'exclusivitat, distinció i exclusió no tenen dret a rebre finançament públic".

Segons la portaveu ecosocialista a la cambra catalana, és "irresponsable" que CiU mantingui aquesta classe d'escoles per una qüestió d'"ideologia" i de "classe" mentre el Govern aplica dures retallades en l'àmbit educatiu.

En aquest context, Camats ha avançat que en el pròxim període de sessions al Parlament el seu grup demanarà una modificació de la LEC i ha recordat que aquest va ser un dels principals motius pels quals el seu grup va votar-hi en contra.

"L'acord entre CiU, PSC i ERC va fer caure l'obligatorietat de l'escola mixta com a requisit per al concert com defensàvem des d'ICV-EUiA", ha rememorat Camats, per la qual cosa ha emplaçat el PSC i a ERC a abonar ara la petició dels ecosocialistes després de la sentència del TS.

stats