Societat 12/02/2012

Un estudi canadenc assegura que les persones de dretes tendeixen a ser menys intel·ligents que les d'esquerres

El text, ressenyat pel 'Daily Mail', també indica que les persones amb menys intel·ligència durant la infància tendeixen a créixer amb opinions racistes i homòfobes

Ara
1 min

BarcelonaLes persones de dretes tendeixen a ser menys intel·ligents que les d'esquerres, i les persones amb menys intel·ligència durant la infància tendeixen a créixer amb opinions racistes i homòfobes, segons un nou estudi del qual es fa ressò el 'Daily Mail'.

Els polítics conservadors funcionen gairebé com una "porta d'entrada" als prejudicis en contra dels altres, diuen els acadèmics canadencs que l'han realitzat.

En el document, s'analitzen grans estudis fets al Regne Unit que comparen la intel·ligència infantil amb els punts de vista polítics en l'edat adulta. Han utilitzat una mostra de 15.000 persones.

Els autors afirmen que les persones amb baixa intel·ligència acostumen a tenir unes tendències polítiques properes a la dreta, ja que això els fa sentir segurs.

Fonamentalment, l'estudi destaca que el nivell educatiu de la gent no és el que determina si són racistes o no –és la intel·ligència innata.

Estatus social, factor rellevant

L'estudi, publicat a 'Psychological Science', afirma que la ideologia de dretes constitueix una "via" per a persones amb "baixa capacitat de raonament" per refermar-se en prejudicis contra grups com els d'altres races i els homosexuals. Considera, per tant, que les capacitats cognitives són fonamentals en la formació d'impressions sobre les altres persones.

L'estudi, realitzat per acadèmics de la Universitat Brock, a Ontario (Canadà), utilitza la informació de dos estudis britànics realitzats entre 1958 i 1970, en què la intel·ligència de diversos milers de nens va ser avaluada entre els 10 i els 11 anys. Més tard, als 33 anys, els van demanar per les seves concepcions polítiques.

stats