Societat 21/05/2012

Un asteroide passarà "molt a prop" de la Terra, segons 'National Geographic'

Segons un científic de la NASA entrevistat a la publicació, no es pot "descartar" que pugui col·lisionar contra un satèl·lit de comunicacions

Ara
1 min

BarcelonaUn asteroide recentment descobert, anomenat 2012 DA14, passarà al febrer tan a prop de la Terra que podria xocar contra un satèl·lit de comunicacions, segons publica 'National Geographic'. "És poc probable, però no ho podem descartar", afirma Paul Chodas, astrònom del Laboratori de Propulsió de la NASA a Pasadena, a Califòrnia.

Steven Chesley, també del Laboratori, afirma que l'asteroide, descobert fa setmanes pels astrònoms de l'Observatori de La Sagra, a Granada, es veu a través dels telescopis com una "taca borrosa". Es calcula que la roca mesura només 45 metres de diàmetre, però "la seva òrbita és molt semblant a la de la Terra, de manera que s'acostarà molt al nostre planeta", afegeix Chodas.

Així, l'asteroide podria apropar-se prou com per desestabilitzar alguns satèl·lits que estaran en òrbita el 15 de febrer de 2013. L'Estació Espacial Internacional, situada a l'òrbita terrestre, no està en perill, segons Chodas. No obstant això, encara s'està tractant de determinar amb exactitud l'òrbita de l'asteroide. "No sabem on és exactament, cosa que dificulta les prediccions", afirma Chesley.

De moment, els astrònoms han descartat la possibilitat que col·lisioni amb el nostre planeta el pròxim hivern.

stats